Osaavat ammattilaiset, vastuulliset yritykset

Ammattilaisen kädenjälki
Työt / Ammattilaisen kädenjälki
Projekti:

Ammattilaisen kädenjälki

Asiakas:

Suomen ympäristöopisto Sykli, Perho liiketalousopisto ja Perho PRO

Hankkeen tausta

Yhteiskunta ja kuluttajat vaativat yrityksiltä entistä enemmän vastuullisuutta ja läpinäkyvää arvoketjua. Kestävä kehitys tarkoittaa paitsi ekologisuutta myös sosiaalista, kulttuurista ja taloudellista kestävyyttä, ja se koskee niin yrityksiä itseään kuin niiden alihankkijoita ja sidosryhmiäkin. Vastuullisuuden tulisi siis heijastua yritysten ja ammattilaisten toimintaan kattavasti ja pitkäkestoisesti, mutta miten se käytännössä toimii, miten sitä voi arvioida ja mistä yrittäjä voi saada riittävästi tietoa? Tätä ongelmaa Suomen ympäristöopisto Sykli ja Perhon liiketalousopisto lähtivät ratkaisemaan Ammattilaisen kädenjälki -verkkopalveluhankkeen avulla. Palvelun kehittämisen tukena ja sen eri hanke-osioiden rahoittajina toimivat Opetushallitus ja Hämeen ELY-keskus.

Näin se tehtiin

Ammattilaisen kädenjälki on laaja kokonaisuus, joka toteutettiin useassa vaiheessa. Verkkopalvelun ilmeen ja tunnuksen suunnittelijaksi valittiin graafikko Nici Lönnberg ja palvelussa käytettävien kuvitusten toteuttajaksi kuvittaja-graafikko Joni Sivonen. JCO vastasi palvelun teknisestä toteuttamisesta. 

Verkkohankkeen ensimmäisessä vaiheessa luotiin WordPress-pohjainen sivusto, joka sisälsi kestävästä kehityksestä, kierrättämisestä ja kiertotaloudesta kertovat tieto-osiot ammattilaisille, yrityksille ja oppilaitoksille. Niiden tarkoituksena oli innostaa, opettaa ja osallistaa kohderyhmiä vastuullisuuden osa-alueilla, sekä tarjota koulutusta, joka tässä vaiheessa toteutettiin lähiopetuksena. Sivuston rakenteesta tehtiin yksinkertainen ja helposti päivitettävä jotta sitä voitiin kehittää eteenpäin suunnitelman mukaisesti.

Videokilpailu ja verkkokurssit

Verkkopalvelun toisessa kehitysvaiheessa sivustolla julkaistiin oppilaitoksille suunnattu videokilpailu, jossa tehtävänä oli videon välityksellä kertoa kuinka osallistuja aikoi toteuttaa kestävää kehitystä tulevassa ammatissaan. Videokilpailua varten sivustolle perustettiin oma osio, jossa videokilpailun tausta, säännöt, tuomarit ja kilpailutyöt esiteltiin. Kilpailutöiden lataaminen toteutettiin lomaketoiminnallisuudella, jonka toimintaa selvennettiin ohjevideon avulla. Kilpailutöitä oli mahdollista suodattaa alakohtaisesti sekä annettujen äänten perusteella ja äänestäminen tapahtui yhdellä klikkauksella töiden esittelyn yhteydessä.

Kolmannessa kehitysvaiheessa Ammattilaisen kädenjälki -sivustolle lisättiin verkkokurssikokonaisuus, joka toteutettiin WordPressin kanssa yhteensopivaksi suunnitellun WooCommerce-verkkokauppasovelluksen ja LearnDash-lisäosan avulla. Kurssit käsittävät kiinteistönhoidon, ruokapalvelun, matkailun ja kaupan alan kestävän kehityksen koulutusta niin opiskelijoille kuin ammattilaisillekin. Kurssit ovat itsenäisesti suoritettavia ja ostettavissa joko yksittäin tai oppilaitoksen tai yrityksen joukkolisensseinä. Kurssien suorituksesta saatavat suoritustodistukset ja etenemisen seuranta tapahtuu automaattisesti lisäosan avulla. Kurssien ohjeistukset ja kielistäminen räätälöitiin lisäosassa Ammattilaisen kädenjäljen tarpeisiin.

Lopputulos

Ammattilaisen kädenjälki -verkkosivusto on helppokäyttöinen ja rakenteeltaan ymmärrettävä, kestävää kehitystä monipuolisesti tarkasteleva ja siihen liittyvää osaamista kartuttava palvelu. Sen ylläpito ja sisältöjen tuottaminen on mahdollista organisaation sisällä ja sivusto taipuu suhteellisen nopeasti muuttuvia tarpeita palvelemaan. Palvelu on päätelaiteriippumaton.

Tiimi

Simon Bussman

Graphic Designer

Simon Bussman

Graphic Designer

Simon on taitava graafikko, joka loihtii näyttäviä graafisia töitä. Hän pelaa frisbeegolfia ja harrastaa sekä pelisuunnittelua että pelitaidetta kuunnellen samalla hyvää musiikkia.

Björn Zweigberg

Technical account manager

Björn Zweigberg

Technical account manager

Björn on nopea devari, joka tekee saitit hetkessä valmiiksi ja aina huolella. Kun ei koodaa, Björn harrastaa painonnostoa, lumilautailua, surffaamista, rullalautailua ja frisbeegolfia.

Johan Österberg

Developer

Johan Österberg

Developer

Johan on monipuolisten tehtävien parissa viihtyvä taitava devaaja. Hän harrastaa frisbeegolfia ja tietokonepelejä, viihtyy luonnossa ja vaeltaa mielellään Lapissa.

Satu Hagner

Project Manager

Satu Hagner

Project Manager

Satu on on asunut mm. Yhdysvalloissa, Australiassa ja Kiinassa. Entinen Shakespeare-tutkija ja graafinen suunnittelija ihastui JCO:n tekemisen meininkiin ja mahtavaan porukkaan. Vapaa-ajallaan Satu opiskelee palvelumuotoilua, lukee ja joogaa.

Hilkka Kandelin

Office Manager & Partner

+358 445405664

Hilkka Kandelin

Office Manager & Partner

Hilkka on projektipäällikkö, joka osaa hoitaa useita asioita samanaikaisesti. Hän on kulinaristi, joka viihtyy koiran kanssa lenkkipoluilla tai perheen kanssa saaristossa ja mökillä.

Töitämme

Haluatko tarjouksen?

Täytä tiedot ja palaamme ehdotuksen kera.

TARJOUS SISÄLTÄÄ:

  • Kustannusarvion ja tarkan työmääräerittelyn
  • Suuntaa antavan aikataulun
  • Projektin eri vaiheiden kuvaus