Bilot.fi – pörssiyhtiön uudet sivut

Bilot.fi – pörssiyhtiön uudet sivut
Työt / Bilot.fi – pörssiyhtiön uudet sivut
Projekti:

Bilot.fi – pörssiyhtiön uudet sivut

Asiakas:

Bilot Oy

Taustaa

Bilot on Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa toimiva teknologiayhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen digitaalisia palveluita ja ratkaisuja asiakaspolun prosessien eri vaiheisiin sekä tekoälyä ja analytiikkaa hyödyntäviä myynnin ja markkinoinnin työkaluja.

JCO Digital on tehnyt yhteistyötä Bilotin kanssa jo useamman vuoden. Edellinen WordPress-sivusto tehtiin vuosia sitten, ja siihen oli kertynyt paljon erilaista sisältöä, jota oli syytä saada parempaan järjestykseen. Uusien sivujen tarvetta kasvatti myös yhtiön toiminnan laajentuminen, joka on jatkunut vuonna 2020 entisestään. Keväällä 2020 Bilot myös listautui pörssiin.

Sivustouudistusta mietittäessä asiakas arvioi tarkkaan heidän käyttöönsä sopivaa ylläpitojärjestelmää: onko se WordPress vai joku toinen CMS-järjestelmä, esimerkiksi Drupal? Valinta kohdistui WordPressiin monestakin syystä. Ensinnäkin se on kehittynyt blogi-alustasta, ja Bilotilla on suuri määrä bloggaajia ja blogeja monella eri kielellä. Bilotilla on toimintaa Suomen lisäksi myös Puolassa ja Ruotsissa, joten WordPressin monipuoliset kielitoiminnallisuudet nousivat tärkeiksi ominaisuuksiksi. Lisäksi käyttäjäryhmien helppo luominen osoittautui tärkeäksi asiaksi, sillä yhtiöllä on useita eri verkkopalvelun käyttäjiä.

Näin se tehtiin

Sivusto julkaistiin kolmessa eri vaiheessa. Tammikuun lopussa julkaistiin ensin englannin- ja suomenkieliset versiot, jossa ei vielä ollut tietoa pörssilistautumisesta. Iso uutinen julkaistiin toisessa vaiheessa helmikuun lopussa, jolloin listalleottoesite julkaistiin. Samalla avattiin sivustolle sijoittajat-osio. Sen kehittäminen oli erittäin kiinnostavaa, sillä laki määrää todella tarkasti pörssiyhtiöistä ja niiden julkaisuista. Kolmannessa vaiheessa maaliskuun puolivälissä alkoi kaupankäynti, ja silloin julkaistiin sivustolle eri tyyppisiä osaketyökaluja, jotka integroitiin sijoittajat-osioon. 

Bilotin brändi-ilmeen vahva elementti täytetty punainen O-kirjain. Työmaa, joka suunnitteli sivuston visuaalisuuden, sai onnistuneesti sisällettyä O:n graafisesti eri väreissä ja läpi sivuston. Vahvat ja rohkeat värivalinnat ja hienot kuvat tekevät sivuston ilmeestä modernin, kiinnostavan ja ammattimaisen – kuitenkin pilke silmäkulmassa. Liikkuvat elementit ja ikonit tuovat leikkisyyttä sivustoon. Bilotilla on toimintaa Suomen lisäksi Puolassa ja Ruotsissa. Tavoitteena oli myös kasvaa ja lisätä markkinointia ulkomailla, joten Bilotin sivuille tehtiin omat kieliversiot kohdemaihin. Näin voidaan markkinoida ja jakaa esimerkiksi ruotsiksi kirjoitettuja asiakastarinoita tai blogeja suoraan ruotsalaisille asiakkaille. Kieliversioita voi WordPressissä lisätä useita ja niiden linkittäminen toisiinsa on helppoa. Eri kielten päivittäminenkin onnistuu helposti backendissä. Loimme valmiiksi sivupohjia, joille asiakas on voinut itse lisätä sisältöä WordPressin Gutenberg-editoria käyttäen. 

Bilotilla on monta bloggaajaa, jotka kirjoittavat eri kielillä. Siksi blogiosion suunnitteluun ja toteutukseen panostettiin paljon. Määrittelimme kategoriat ja tagit sekä teimme omat käyttäjätilit bloggaajille. Myös asiakastarinat tuovat eloa sivustolle ja niiden avulla voidaan nostaa esille kiinnostavia esimerkkejä Bilotin toiminnasta. Sekä blogit että asiakastarinat on helppo jakaa Bilotin somekanavissa. 

Pörssiyhtiön sivuston vaatimukset

Sivuston luominen pörssiyhtiölle eroaa muista projekteista monella tavalla. Lakisääteiset asiat on huomioitava, ja esimerkiksi listautumisanti-sivulle pääsi vain hyväksymällä erilaisia ehtoja. Pörssiyhtiönä Bilotilla on sivuillaan käytössä eri tyyppisiä osaketyökaluja, jotka seuraavat osakkeita, kaupankäyntiä ja oman osakkeen arvoa. Sivustolla on myös työkalu, joka monitoroi suurimpia osakkeenomistajia. Nämä kaikki työkalut upotettiin sivustolle, kuten myös syötteenä tulevat tiedotteet. Sijoittajat-osion toteutuksessa teimme tiiviistä yhteistyötä asiantuntijana toimineen Bravuran kanssa.

Lopputulos

Projekti oli meille kiinnostava ja antoisa. Saimme jatkaa hienoa yhteistyötä, kehittää edellistä sivustoa käyttäjäystävällisemmäksi sekä suunnitella Bilotille modernin ja uusia tarpeita vastaavan sivuston. 

Oli mahtavaa auttaa yrityksen päämäärän toteutumisessa matkalla pörssiyhtiöksi. Listautuminen on yhtiölle iso asia, ja olimme iloisia että saimme olla toteuttamassa sitä Bilotin kanssa. Toteutusaikataulu oli tiukka, mutta yhteistyöllä ja sitoutuneella työpanoksella onnistuttiin saamaan kaikki elementit paikalleen. 

 

Tiimi

Anne Malmström

Project Manager

+358 50 572 6713

Anne Malmström

Project Manager

Anne on kielitaitoinen projektipäällikkö. Hän on asunut ulkomailla yli 10 vuotta: Tanskassa, Ranskassa ja Belgiassa. Hänelle tärkeitä asioita ovat lapset, luonto, kulttuuri ja saaristo.

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel on monitaitoinen devaaja. Hän rakastaa ongelmien ratkaisemista, ottaa valokuvia ja tekee musiikkia. Luonnossa perheen kanssa viihtyvä Daniel tunnetaan myös musiikistaan nimellä Daniel Ascot.

Johan Österberg

Developer

Johan Österberg

Developer

Johan on monipuolisten tehtävien parissa viihtyvä taitava devaaja. Hän harrastaa frisbeegolfia ja tietokonepelejä, viihtyy luonnossa ja vaeltaa mielellään Lapissa.

Maxemilian Grönblom

Developer

Maxemilian Grönblom

Developer

Maxemilian eli Maki on taitava devaaja. Hän tykkää treenaamisesta salilla, koodamisesta ja pelaamisesta. Makin mielestä parasta JCO:ssa on hyvä tiimi ja vaihtelevat tehtävät.

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

+358 40 912 2780

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

Emilia on tech-savvy-projektipäällikkö, joka vaihtaa lennossa tehtävästä toiseen. Hän kuunteli yrittäjäkurssilla Monican luentoa ja päätti, että tuohon yritykseen haluan töihin!

Haluatko tarjouksen?

Täytä tiedot ja palaamme ehdotuksen kera.

TARJOUS SISÄLTÄÄ:

  • Kustannusarvion ja tarkan työmääräerittelyn
  • Suuntaa antavan aikataulun
  • Projektin eri vaiheiden kuvaus