Otavan uusi verkkopalvelu

Otava.fi
Työt / Otava.fi
Projekti:

Otava.fi

Asiakas:

Kustannusosakeyhtiö Otava

Tehtävämme

Kustannusosakeyhtiö Otavan uusi verkkopalvelu otettiin käyttöön alkusyksystä 2019. Vastasimme WordPress-sivuston teknisestä toteutuksesta. Mainostoimisto Hasan & Partners oli sitä ennen uudistanut Otavan brändi-ilmeen ja Kiskolabs oli suunnitellut sivuston ulkoasun ja käyttöliittymän.

Näin me sen teimme

Asiakkaalle oli tärkeää, että sivustoa on helppo päivittää ja sen tiedoista suuri osa tulee julkiseksi automaattisesti. Niinpä esimerkiksi uutiset tulevat nyt suoraan STT:n viestintäpalvelusta,
kirjat ja niiden tiedot ilmestyvät sivustolle automaattisesti samalla, kun niitä lisätään Kirjavälityksen tietokantaan, ja kirjojen kansikuvat haetaan automaattisesti Otavan mediapankista. Jokaiselle kirjalle tulee myös automaattisesti Osta kirja -nappi, joka vie asiakkaan Suomalaisen kirjakaupan sivuille.

Lue myös: Verkkosivujen uudistuksen ensimmäinen askel on tavoitteiden määrittely

Iso uusi asia tässä projektissa olivat kirjailijasivut sekä kirjailijoiden ja kirjojen yhteydet toisiinsa. Kirjailijat on nyt helppo löytää, heistä saa nopeasti tietoa ja asiakas pääsee suoraan ostamaan kyseisen kirjailijan tuotantoa. Kun kirjailijan sivulla esitellään selkeästi hänen kirjoittamansa kirja, sen alla näkyy kaikki muu kirjailijan tuotanto. Kun taas yksittäisen kirjan sivun avaa, saa tietoa kirjailijasta.

Sivustolla voi hakea kirjoja ja kirjailijoita monella eri tavalla. Kirjat-sivun haussa voi esimerkiksi valita tietyn kategorian kirjat, vain F-Kustannuksen kustantamat kirjat tai vaikkapa kirjat julkaisuvuodelta 2016. Tai sitten voi yhdistää kriteerit ja suodattaa hakutuloksien järjestystä. Sekä tässä haussa että navigaation suppeammassa haussa sivusto osaa ehdottaa tuloksia jo muutaman kirjaimen perusteella.

Sivustolle rakennettiin kokonaan uusi käsikirjoituspankki. Käsikirjoitukset, jotka aikaisemmin ovat tulleet usein sähköpostilla, voi nyt lähettää lomakkeen kautta ja ne ohjautuvat lähettäjän valinnan mukaan oikealle kustantajalle tai osastolle. Käsikirjoitukset tallentuvat sivustolle ja niitä voi helposti lukea, prosessoida ja hallita sitä kautta.

Uudistuksen yhteydessä tehtiin myös omat etusivut Otavaan kuuluville kustantamoille eli Nemolle, Moreenille ja F-Kustannukselle.

Lopputulos

Sivuston rakentaminen on ollut kiinnostavaa mutta myös haasteellista, sillä kyseessä oli laaja kokonaisuus, jonka osat tulevat eri paikoista ja eri tahoilta. Lisäksi sivujen haluttiin toimivan yhtä hyvin kaikilla laitteilla. Haasteet kuitenkin selvitettiin ja työ saatiin ajallaan valmiiksi – ja otava.fi toimii niin kuin pitää.

Yhteistyöstä

Hannele Tavi
viestintäpäällikkö
Otavan viestintä

”Otava.fi-uudistusta oli tekemässä monia tahoja niin talon sisältä kuin ulkopuolisia kumppaneitakin. JCO:n Emilia piti erinomaisesti langat käsissään ja yhteistyö sujui mallikelpoisesti. Näin lopputuloksestakin tuli sellainen, johon me kaikki voimme olla tyytyväisiä.”

Tiimi

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

+358 40 912 2780

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

Emilia on tech-savvy-projektipäällikkö, joka vaihtaa lennossa tehtävästä toiseen. Hän kuunteli yrittäjäkurssilla Monican luentoa ja päätti, että tuohon yritykseen haluan töihin!

Maxemilian Grönblom

Developer

Maxemilian Grönblom

Developer

Maxemilian eli Maki on taitava devaaja. Hän tykkää treenaamisesta salilla, koodamisesta ja pelaamisesta. Makin mielestä parasta JCO:ssa on hyvä tiimi ja vaihtelevat tehtävät.

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel on monitaitoinen devaaja. Hän rakastaa ongelmien ratkaisemista, ottaa valokuvia ja tekee musiikkia. Luonnossa perheen kanssa viihtyvä Daniel tunnetaan myös musiikistaan nimellä Daniel Ascot.

Niklas Schönberg

Developer & Partner

Niklas Schönberg

Developer & Partner

Niklas on ohjelmointiguru, joka ratkaisee vaikeimmatkin haasteet ja on Jura-kahvikoneemme asiantuntija. Niklas pelaa pöytä- ja tietokonepelejä ja rakastaa kebabia.

Ulrika Kouvo

Web Developer & Social Media Producer

Ulrika Kouvo

Web Developer & Social Media Producer

Ulrika on web developer ja someasiantuntija. Vapaa-ajalla hän harrastaa joogaa, tekee pitkiä kävelyitä sekä viihtyy luonnossa ja perheen kanssa.

Haluatko tarjouksen?

Täytä tiedot ja palaamme ehdotuksen kera.

TARJOUS SISÄLTÄÄ:

  • Kustannusarvion ja tarkan työmääräerittelyn
  • Suuntaa antavan aikataulun
  • Projektin eri vaiheiden kuvauksen