Standardointi­yhdistyksen verkko­sivuston uusiminen

Metsta kotisivut
Työt / Metsta kotisivut
Projekti:

Metsta kotisivut

Asiakas:

Metsta

Lähtötilanne

METSTA, eli Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry, vastaa teknologiateollisuuteen kuuluvien kone- ja metallituoteteollisuuden, metallien jalostuksen, talotekniikan sekä energianhallinnan eurooppalaisesta ja kansainvälisestä sekä kansallisesta standardisoinnista. Metstan tarpeena oli ilmeensä päivittäminen ja verkkopalvelun modernisoiminen. Myös sivuston alusta oli tarpeen uusia, jotta sivustosta tulisi helpommin päivitettävä ja Metstan viestintätarpeita paremmin palveleva.

Näin se tehtiin

Metstan graafinen tunnus oli kaksivärinen ja vaati yksinkertaistamista. Tunnuksen väritys uudistettiin ja samalla sille luotiin graafinen ohjeisto, jotta tunnuksen käyttö ja visuaalinen viestintä olisivat mahdollisimman yhdenmukaisia ja tunnistettavia. Graafisen ohjeiston tarkoituksena on myös helpottaa organisaation sisäistä toimintaa vähentämällä viestintään liittyviin valintoihin käytettävää aikaa ja energiaa.

Metstalla oli jo verkkosivusto, mutta sen tarjoama tieto ei asiakkaan mielestä ollut tarpeeksi tehokkaasti organisoitua eikä sivusto ajanmukainen. Metstan tärkein tehtävä on metalliteollisuuden standardointiin liittyviin asioihin vaikuttaminen ja niistä tiedottaminen. Lukuisat komiteat seuraavat standardointiin liittyvää päätöksentekoa, joka usein tapahtuu kansallisen päätöksenteon ulkopuolella, osallistuvat siihen tarvittaessa, ja tiedottavat tulevista ja voimaan astuvista muutoksista. Metstan vastuualueeseen kuuluu tuhansia eurooppalaisia standardeja, joista valtaosa liittyy EU-direktiiveihin ja -asetuksiin. Metstan jäsenten kannalta olennaista oli siis yksinkertaistaa komiteoihin liittyvää tiedottamista ja helpottaa niihin liittymistä.

Komiteat ryhmiteltiin viiteen aihealueeseen, joiden alle kerättiin niihin liittyvät komiteat ja päätöksenteko mahdollisimman selvästi ja käytettävästi. Myös Ajankohtaista-osioon tuli mahdollisuus suodattaa tuloksia samojen aihealueiden avulla, jolloin omaan alueeseen liittyvä tieto oli helppo löytää. Myös eri komiteoiden vastuuhenkilöt linkitettiin omiin komiteoihinsa, jolloin vastuiden jakaantuminen on helppo hahmottaa ja yhteydenotto yksiselitteistä.

Sivujen visuaalinen ilme uudistettiin tukemaan tehokasta tiedon organisointia. Tuhannet standardit ja päätökset ovat viidakko, josta viestiminen on aina haaste, ja tähän haasteeseen vastaaminen oli sivustouudistuksen tärkein päämäärä. Päätason osiot saivat väritunnisteet ja kuvamaailma valittiin viemään ajatukset oikealle alalle. Sivuista tehtiin itsestäänselvästi mobiiliystävälliset sekä saavutettavat jo voimaan astuvan Euroopan yhteisön lainsäädännön takia.

Lopputulos

Metstan tunnuksesta ja sivustosta tuli tunnistettava ja selvä. Ne viestivät luotettavuutta, asiantuntijuutta ja organisointikykyä standardointiviidakossa ja sivuston toiminnot ovat helposti jäsenneltävissä. Sivuston päivittäminen on nyt entistä helpompaa eikä vaadi erityisosaamista. Sivusto on saavutettava ja palvelee siten myös niitä yhdistyksen ja eri komiteoiden jäseniä, joiden hahmotuskyky on syystä tai toisesta alentunut.

Yhteistyöstä

Mika Vartiainen
Asiantuntija, DI
Metsta

JCO:n kanssa oli helppoa laittaa sivut uuteen uskoon. Saimme yhdessä hyvin vähällä vaivalla hahmoteltua sivuston rakenteen, joka selkeytti omaa viestiämme ja ulkoasuamme sekä toi miellyttävän ja visuaalisesti näyttävän käyttäjäkokemuksen sivuilla vieraileville. Oma näkemyksemmekin sivujen sisällöstä ja ulkoasusta tarkentui osin vasta projektin edetessä, mutta onneksi JCO:lta löytyi aina ratkaisuja toiveidemme toteuttamiseen. Näistä sivuista voimme olla ylpeitä!

Tiimi

Simon Bussman

Graphic Designer

Simon Bussman

Graphic Designer

Simon on taitava graafikko, joka loihtii näyttäviä graafisia töitä. Hän pelaa frisbeegolfia ja harrastaa sekä pelisuunnittelua että pelitaidetta kuunnellen samalla hyvää musiikkia.

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

+358 40 912 2780

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

Emilia on tech-savvy-projektipäällikkö, joka vaihtaa lennossa tehtävästä toiseen. Hän kuunteli yrittäjäkurssilla Monican luentoa ja päätti, että tuohon yritykseen haluan töihin!

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

+358405140167

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

Juha on JCO Digitalin perustaja. Tekninen suunnittelu ja ohjelmointi ovat hänen alaansa. Vapaa-ajallaan hän viihtyy golfkentällä, merellä tai musiikin parissa.

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel on monitaitoinen devaaja. Hän rakastaa ongelmien ratkaisemista, ottaa valokuvia ja tekee musiikkia. Luonnossa perheen kanssa viihtyvä Daniel tunnetaan myös musiikistaan nimellä Daniel Ascot.

Maxemilian Grönblom

Developer

Maxemilian Grönblom

Developer

Maxemilian eli Maki on taitava devaaja. Hän tykkää treenaamisesta salilla, koodamisesta ja pelaamisesta. Makin mielestä parasta JCO:ssa on hyvä tiimi ja vaihtelevat tehtävät.

Haluatko tarjouksen?

Täytä tiedot ja palaamme ehdotuksen kera.

TARJOUS SISÄLTÄÄ:

  • Kustannusarvion ja tarkan työmääräerittelyn
  • Suuntaa antavan aikataulun
  • Projektin eri vaiheiden kuvaus