Raaseporin kaupungin uudet sivustot

Raasepori
Työt / Raasepori
Projekti:

Raasepori

Asiakas:

Raaseporin kaupunki

Case Raasepori

Vuonna 2009 Tammisaari, Karjaa ja Pohja yhdistyivät Raaseporiksi, pintaalaltaan Uudenmaan suurimmaksi kaupungiksi. Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä kaupunki on saanut suunnittelutoimisto Markerin suunnitteleman uuden ilmeen, joten verkkosivustotkin päätettiin tässä vaiheessa uudistaa kokonaan. Samalla haluttiin parantaa verkkosivustojen sisältöä ja käytettävyyttä sekä saavutettavuutta kaikille kohderyhmille.

Tehtävämme

Uudistimme sekä kaupungin viralliset raasepori.fi-sivut että matkailijoita palvelevan visitraseborg.com-sivuston uuden visuaalisen identiteetin mukaisiksi. Tavoitteena oli parantaa sivustojen käytettävyyttä ja rakentaa ne WordPressin alustalle. Oleellista oli suunnitella rakenteeltaan selkeät sivustot, jotka toimivat kaikilla päätelaitteilla ja ovat helposti kaikkien ryhmien saavutettavissa. Tärkeä asia projekteissa oli käyttäjäkokemuksen parantamisen lisäksi myös sisällönhallinnan helpottaminen, sillä sivustoilla on useita päivittäjiä ja uutta asiaa julkaistaan usein. Tiesimme, että kyse on todella laajoista sivustoista ja edessä on reilusti haasteita. Silti lähdimme työhön tavalliseen tapaamme innoissamme, varsinkin kun oli kyse kotikaupungistamme.

Näin me sen teimme

Aloitimme käyttöliittymäsuunnittelulla. Adobe Experience designilla teimme interaktiivinen rautalankamallin, jonka avulla jo varhaisessa vaiheessa voitiin testata palvelua yhdessä asiakkaan kanssa ennen varsinaista teknistä toteutusta. Teimme myös layoutit jokaiselle alasivulle, joten kokonaisuus oli helppo hahmottaa. Kaupungin sivusto on valtavan kokoinen ja täynnä monenlaista sisältöä. Tämä toi haasteita esimerkiksi mobiiliversion suunnitteluun ja toteutukseen, mutta emme antaneet periksi. Tiesimme, että verkkopalveluiden käyttö mobiililaitteilla kasvaa kiihtyvällä vauhdilla, eikä tärkeää tietoa voi jättää pimentoon. Tällaisessa projektissa on huomioitava käyttäjät, jotka tulevat sivustolle etsimään tietoa, mutta myös ihmiset, jotka joka päivä päivittävät näitä tietoja.
Siksi panostimme yhdessä sekä julkisen puolen että taustajärjestelmien suunnitteluun.

Sivustosta tuli saavutettava

Julkista palvelua suunniteltaessa keskityimme selkeyden lisäksi saavutettavuuteen. Verkkopalveluiden saavutettavuudella tarkoitetaan sitä, että verkkosivut ja niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan. Direktiviien mukaan digitaalisten palvelujen suunnittelussa tulee hyödyntää käytäntöjä, teknologioita ja menetelmiä, joilla turvataan palveluiden käyttö erilaisilla päätelaitteilla ja erilaisten apuvälineiden kanssa. Yksi esimerkki saavutettavuudessa on se, että sivustolla voi liikkua näppäimistön avulla ilman hiirtä. Navigaation menu toimii standardien mukaan ”tabbaamalla” ja siinä voi myös käyttää näppäimistön nuolinäppäimiä.

Lopputulos

Laajan projektin aikana sekä raasepori.fi että raseborg.com -sivustoista rakennettiin kieliversioineen informatiiviset ja houkuttelevat kokonaisuudet, joiden rakenne on looginen ja selkeä ja joita myös päivittäjien on helppo käyttää. Suunnitteleminen ja toteutus tehtiin yhdessä ja hyvässä yhteistyössä asiakkaan kanssa, mikä on meille aina tärkeää. Yhdessä sivustojen kehitystyö myös jatkuu. Oman kotikunnan sivustojen tekeminen on ollut meille raaseporilaisina suuri kunnia. Sen vuoksi tämä projekti onkin alusta asti tehty erityisen huolella ja rakkaudella.

Tiimi

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

+358 40 912 2780

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

Emilia on tech-savvy-projektipäällikkö, joka vaihtaa lennossa tehtävästä toiseen. Hän kuunteli yrittäjäkurssilla Monican luentoa ja päätti, että tuohon yritykseen haluan töihin!

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel on monitaitoinen devaaja. Hän rakastaa ongelmien ratkaisemista, ottaa valokuvia ja tekee musiikkia. Luonnossa perheen kanssa viihtyvä Daniel tunnetaan myös musiikistaan nimellä Daniel Ascot.

Niklas Schönberg

Developer & Partner

Niklas Schönberg

Developer & Partner

Niklas on ohjelmointiguru, joka ratkaisee vaikeimmatkin haasteet ja on Jura-kahvikoneemme asiantuntija. Niklas pelaa pöytä- ja tietokonepelejä ja rakastaa kebabia.

Björn Zweigberg

Technical account manager

Björn Zweigberg

Technical account manager

Björn on nopea devari, joka tekee saitit hetkessä valmiiksi ja aina huolella. Kun ei koodaa, Björn harrastaa painonnostoa, lumilautailua, surffaamista, rullalautailua ja frisbeegolfia.

Johan Österberg

Developer

Johan Österberg

Developer

Johan on monipuolisten tehtävien parissa viihtyvä taitava devaaja. Hän harrastaa frisbeegolfia ja tietokonepelejä, viihtyy luonnossa ja vaeltaa mielellään Lapissa.

Monica Javanainen

CEO & Partner, New Business

+358456517914

Monica Javanainen

CEO & Partner, New Business

Monica on meidän energinen toimitusjohtajamme. Hän keskittyy rautaisesti töihinsä, nauttii oppimisesta ja ideoi uutta. Vapaa-ajalla hän juoksee, lukee ja hoitaa pioni-puutarhaansa.

Hilkka Kandelin

Office Manager & Partner

+358 445405664

Hilkka Kandelin

Office Manager & Partner

Hilkka on projektipäällikkö, joka osaa hoitaa useita asioita samanaikaisesti. Hän on kulinaristi, joka viihtyy koiran kanssa lenkkipoluilla tai perheen kanssa saaristossa ja mökillä.

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

+358405140167

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

Juha on JCO Digitalin perustaja. Tekninen suunnittelu ja ohjelmointi ovat hänen alaansa. Vapaa-ajallaan hän viihtyy golfkentällä, merellä tai musiikin parissa.

Johan Ljungqvist

Directing & Video Production‎

Johan Ljungqvist

Directing & Video Production‎

Multifoto.fi:n Johan rakastaa työskentelyä kuva- ja videotuotannon parissa ja löytää ratkaisut mahdottomiinkin tilanteisiin. Vapaa-ajalla Johan vihtyy perheen, autojen ja urheilun parissa.

Haluatko tarjouksen?

Täytä tiedot ja palaamme ehdotuksen kera.

TARJOUS SISÄLTÄÄ:

  • Kustannusarvion ja tarkan työmääräerittelyn
  • Suuntaa antavan aikataulun
  • Projektin eri vaiheiden kuvaus