Uusi ilme satama­palveluille

Uusi ilme satama­palveluille
Työt / Uusi ilme satama­palveluille
Projekti:

Uusi ilme satama­palveluille

Asiakas:

Hangö Stevedoring

Lähtötilanne

Hangö Stevedoring on Hangon satamissa toimiva satamaoperaattori, jolla on yli 100-vuotias, kunniakas historia. Nyt oli kuitenkin aika uudistaa yrityksen ilmettä ja tehdä yritystunnuksesta helpommin sovellettava. Verkkopalvelu-uudistus lähti tarpeesta modernisoida sivustoa ja tehdä siitä paitsi responsiivinen myös entistä saavutettavampi. Sivuston kautta jaettavan tiedon oli tärkeää olla entistä helpommin löydettävissä ja käyttäjäpolkujen selvempiä.

Näin me sen teimme

Liikemerkin uudistuksessa pidettiin mielessä yrityksen jo 108-vuotinen historia. Sen tarkoitus oli kuvastaa yrityksen toimialaa modernilla tavalla, mutta myös yrityksen perusarvoja, jotka ovat yhteistyö, luottamus, uudistuminen, tuloksenteko ja vastuullisuus. Uusi liikemerkki muodostuukin kahdesta toisissaan kiinni olevasta nuolesta, jotka samalla ovat kättelevät kädet. Yhdessä ne ovat tuonti ja vienti, yhteistyö ja arvostus, sekä jatkuvuuden ja sujuvuuden ketju. Logon väreiksi valittiin oranssi ja tummansininen muistuttamaan sataman nostureista ja jokapäiväisestä toiminnasta.

Verkkopalvelua kehitettäessä keskityttiin miettimään millaista apua sivuston suurimmat käyttäjäryhmät tarvitsivat työssään. Sivuston kautta jaettavan tiedon oli tärkeää olla entistä helpommin löydettävissä ja käyttäjäpolkujen selvempiä. Esimerkiksi aikataulut ja yhteystiedot tuotiin entistä selvemmin esille ja puhelinnumeroihin voi soittaa suoraan sivulla olevasta linkistä, mistä on apua silloin kun soittaja on vaikkapa rekan tai kuorma-auton hytissä. Logo- ja kuvapankki on entistä helpommin käytettävissä ja lomakkeet helpommin löydettävissä. Sivusto pyrittiin pitämään myös kevyenä, jotta sen selailu mobiilissa olisi nopeaa.

Lopputulos

Hangö Stevedoringin uusi yritystunnus on moderni ja erottuva ja saanut sosiaalisen median kanavissa innostuneen vastaanoton. Logon tyylitelty S on erotettavissa muusta tunnuksesta itsenäiseksi graafiseksi elementikseen, mikä lisää logon monikäyttöisyyttä. Mielipidetiedusteluissa logosta pitäneet kiittivät erityisesti sen tyylikkyyttä ja värimaailmaa. 

Verkkosivuja pidettiin poikkeuksetta selkeinä, toimivina ja informatiivisina. Niillä jaettu tieto oli käyttäjien mielestä helposti löytyvää ja ne toimivat hyvin myös mobiilissa. Verkkosivut eivät facebookissa kerätyssä palautteessa saaneet ainoatakaan negatiivista kommenttia. 

Yhteistyö Hangö Stevedoringin kanssa sujui erinomaisesti. Asiakas toimitti sisällöt ja kuvautti uudet kuvat ennätysajassa ja vastasi kysymyksiin välittömästi, minkä ansiosta aikataulussa pysyttiin ja JCO:n tiimi piti projektia erityisen mieluisana.

Yhteistyöstä

Marika Pulliainen
Markkinointi- ja viestintävastaava
Hangö Stevedoring

”Lähdimme alkuvuodesta 2020 hakemaan yhteistyökumppania Hangö Stevedoringin visuaalisen ilmeen uudistamiseen. Olin erittäin ilahtunut että JCO voitti kilpailutuksen, sillä tuemme mahdollisuuksien mukaan aina paikallisia yrityksiä. Työskentely JCO:n kanssa on ollut joustavaa ja tehokasta! Aikataulusta pidettiin kiinni ja laadusta ei tingitty. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja asiakkailta on myös tullut paljon positiivista palautetta.”

Tiimi

Satu Hagner

Project Manager

Satu Hagner

Project Manager

Satu on on asunut mm. Yhdysvalloissa, Australiassa ja Kiinassa. Entinen Shakespeare-tutkija ja graafinen suunnittelija ihastui JCO:n tekemisen meininkiin ja mahtavaan porukkaan. Vapaa-ajallaan Satu opiskelee palvelumuotoilua, lukee ja joogaa.

Michael Rönnblad

Graphic Designer

Michael Rönnblad

Graphic Designer

Micce on meidän graafikko, joka haluaa jatkuvasti oppia uutta. Parasta on, että saa tehdä jotain ”from scratch” ja olla luova, Micce sanoo. Hän harrastaa moottoriurheilua.

Björn Zweigberg

Technical account manager

Björn Zweigberg

Technical account manager

Björn on nopea devari, joka tekee saitit hetkessä valmiiksi ja aina huolella. Kun ei koodaa, Björn harrastaa painonnostoa, lumilautailua, surffaamista, rullalautailua ja frisbeegolfia.

Johan Österberg

Developer

Johan Österberg

Developer

Johan on monipuolisten tehtävien parissa viihtyvä taitava devaaja. Hän harrastaa frisbeegolfia ja tietokonepelejä, viihtyy luonnossa ja vaeltaa mielellään Lapissa.

Ulrika Kouvo

Web Developer & Social Media Producer

Ulrika Kouvo

Web Developer & Social Media Producer

Ulrika on web developer ja someasiantuntija. Vapaa-ajalla hän harrastaa joogaa, tekee pitkiä kävelyitä sekä viihtyy luonnossa ja perheen kanssa.

Haluatko tarjouksen?

Täytä tiedot ja palaamme ehdotuksen kera.

TARJOUS SISÄLTÄÄ:

  • Kustannusarvion ja tarkan työmääräerittelyn
  • Suuntaa antavan aikataulun
  • Projektin eri vaiheiden kuvaus