Voimavaroja omais­hoitajille

Tunne voimavarasi
Työt / Tunne voimavarasi
Projekti:

Tunne voimavarasi

Asiakas:

Tunne voimavarasi -hanke

Lähtötilanne

Tunne voimavarasi on Sosiaali- ja terveysministeriön tukema, vuonna 2020 käynnistetty Miina Sillanpään Säätiön, Maria Akatemian, Kuntoutussäätiön ja Omaishoitajaliiton yhteishanke, jota koordinoi Miina Sillanpään Säätiö. Sen tarkoituksena on edistää omaishoitajina toimivien naisten jaksamista ja ehkäistä väkivaltaa hoitosuhteessa. 

Tunne voimavarasi tarvitsi graafisen ulkoasun sekä verkkosivut, joiden avulla hankkeeseen liittyviä palveluita, työkaluja ja tietoa voidaan välittää sen kohderyhmälle. 

Näin me sen teimme

Sekä graafinen tunnus että verkkosivusto tuli saada valmiiksi nopealla aikataululla, jotta apuvälineet saatiin mahdollisimman pian käyttöön erityisen kuormittuneessa yhteiskunnallisessa tilanteessa. Olimme tehneet yhteistyötä asiakkaan kanssa aiemminkin, joten tiesimme sen sujuvan hyvin. Lisäksi asiakkaalla oli selvä lähtökohta tunnukselle ja värimaailma mietittynä, joten suunnittelua ei aloitettu aivan tyhjältä pöydältä.

Graafikkomme mietti kuinka asiakkaan ajatusaihioita voisi kehittää mahdollisimman toimiviksi. Tärkeää oli tehdä tunnuksesta helposti luettava ja selkeä, mutta samalla pehmeä, hyväksyvä ja mahdollisimman lähestyttävä. Värimaailma valittiin tukemaan tunnusta. Kohderyhmän kannalta tärkeää oli myös värin ja tunnuksen saavutettavuus ja esimerkiksi eri elementtien riittävä kontrasti.

Tunnuksen tueksi luotiin graafinen ohjeisto, jossa kerrottiin logosta, väreistä ja hankkeelle valitusta kirjasimesta sekä neuvottiin kuinka niitä sovelletaan erilaisissa tilanteissa.

Verkkosivun suunnittelu aloitettiin rakennesuunnitelmasta. Rakenteen hyväksymisen jälkeen siirryttiin visuaalisen ulkoasun pariin. Lopuksi sivusto koodattiin ja optimoitiin. Asiakas syötti sisällöt, jonka jälkeen sivusto olikin julkaisuvalmis. Aikaa koko projektin aloittamisesta verkkosivun julkaisuun kului viisi viikkoa, joten projekti sujui juohevasti ja eteni vauhdilla.

Lopputulos

Helppokäyttöisissä sivuissa kiinnitettiin erityistä huomiota saavutettavuuteen, sillä kohderyhmän keski-ikä on korkea, ja erilaiset hahmottamiseen tai aistien toimintaan liittyvät haasteet yleisiä. Tästä syystä graafisissa elementeissä kiinnitettiin huomiota erottuvuuteen ja esimerkiksi linkit alleviivattiin. Projekti pysyi hyvin aikataulussa, yhteistyö asiakkaan kanssa oli toimivaa ja tärkeä hanke saatiin käyntiin nopeasti.

Yhteistyöstä

Päivikki Paakkanen
Tunne voimavara hankkeen hankekoordinaattori
Miina Sillanpään säätiö

Yhteistyö JCO:n kanssa sujui jouhevasti ja aikataulusta kiinni pitäen. Oli ilo työskennellä Hilkan kanssa, joka vastaili kysymyksiimme nopeasti ja muokkaili sivustoa toivomillamme tavoilla. Vaikka Tunne voimavarasi-hankkeen aihe on vaikea, halusimme sivut, joissa on positiivinen ja voimavaraistava ilme. Mielestämme nettisivut ovat helposti lähestyttävät ja niiden ilme juuri sellainen kuin olimme etukäteen ajatelleet. 

Tiimi

Hilkka Kandelin

Office Manager & Partner

+358 445405664

Hilkka Kandelin

Office Manager & Partner

Hilkka on projektipäällikkö, joka osaa hoitaa useita asioita samanaikaisesti. Hän on kulinaristi, joka viihtyy koiran kanssa lenkkipoluilla tai perheen kanssa saaristossa ja mökillä.

Michael Rönnblad

Graphic Designer

Michael Rönnblad

Graphic Designer

Micce on meidän graafikko, joka haluaa jatkuvasti oppia uutta. Parasta on, että saa tehdä jotain ”from scratch” ja olla luova, Micce sanoo. Hän harrastaa moottoriurheilua.

Johan Österberg

Developer

Johan Österberg

Developer

Johan on monipuolisten tehtävien parissa viihtyvä taitava devaaja. Hän harrastaa frisbeegolfia ja tietokonepelejä, viihtyy luonnossa ja vaeltaa mielellään Lapissa.

Ulrika Kouvo

Web Developer & Social Media Producer

Ulrika Kouvo

Web Developer & Social Media Producer

Ulrika on web developer ja someasiantuntija. Vapaa-ajalla hän harrastaa joogaa, tekee pitkiä kävelyitä sekä viihtyy luonnossa ja perheen kanssa.

Haluatko tarjouksen?

Täytä tiedot ja palaamme ehdotuksen kera.

TARJOUS SISÄLTÄÄ:

  • Kustannusarvion ja tarkan työmääräerittelyn
  • Suuntaa antavan aikataulun
  • Projektin eri vaiheiden kuvaus