Luontoon tietovisailun avulla

Vevi App
Työt / Vevi App
Projekti:

Vevi App

Asiakas:

Västnyländska kultursamfundet

Case VeviApp

Vevi on uusi mobiilisovellus, joka vie ihmiset luontoon tietovisailun avulla. Sitä pelataan omalla kännykällä tai tabletilla, ja pelialueita on puistoympäristöissä eri puolella Länsi-Uuttamaata. Vevin kohderyhmänä ovat kaiken ikäiset, mutta se pyrkii aktivoimaan varsinkin nuoria ja koululaisia.

Vevi – Tulin ja näin Länsi-Uusimaan

Nimensä Vevi on saanut latinan tutusta lauseesta, josta on muotoutunut ajatus Veni vidi Länsi-Uusimaa, tulin ja näin Länsi-Uusimaan.

Kuinka Vevi syntyi?

Ajatus Tammisaaren Ramsholmenissa pelattavasta mobiilipelistä nousi JCO:n Juha Javanaisen mieleen pari vuotta sitten. Hän esitteli konseptin valokuvaaja Christoffer Relanderille, ja siitä syntyi yhteistyöprojekti yhdessä Västnyländska kultursamfundetin kanssa.

Vuonna 2018 aloitettiin kahdella radalla, joista toinen on Tammisaaren Ramsholmenissa ja toinen Karjaan Pumppulahdella. Tänä vuonna on radat avattu mm. Hankoon, Inkooseen ja Raaseporin linnan alueelle. Ja lisää on tulossa.

Vevin ideana on, että pelaaja menee pelikohteeseen Länsi-Uudellamaalla, seuraa siellä pelissä näytettyä reittiä ja vastaa kysymyksiin. Matkan aikana oppii paljon uutta ja näkee maisematkin uusin silmin. Kysymyksiä on kuudelta eri aihealueelta: kuvataiteesta, musiikista, paikallisesta kulttuurihistoriasta, yleisestä historiasta, urheilusta sekä luonnosta ja ympäristöstä. Sovellus kerää jokaisen radan ja aihealueen ennätystulokset talteen. Jotta pelikokemus olisi tuore, kysymyksiä päivitetään muutaman kerran vuodessa.

Aluksi sovellus oli vain ruotsiksi, mutta nyt sitä voi käyttää myös suomeksi ja englanniksi. Se siis sopii hyvin esimerkiksi turisteille, jotka kiertelevät Länsi-Uudenmaan kohteissa.

Näin me sen teimme

JCO vastasi sovelluksen teknisestä toteutuksesta ja Christoffer Relander ulkoasusta. Hankkeen tuotantotiimissä ovat olleet Västnyländska kultursamfundet -yhdistyksen toiminnanjohtaja Annette Ström ja lastenkulttuurikoordinaattori Pamela Andersson.

Vevi toimii sekä Androidilla että iPhonella. Taustajärjestelmänä toimii WordPress pohjainen sivusto, jonka avulla ylläpidetään ratoja ja kysymystietokantaa.

Vevin koko tuotanto on sujunut vauhdilla ja hyvin. Sovelluksen parissa työskentely on ollut tiimille mielenkiintoista ja se on tuonut myös mieluisaa vaihtelua verkkosivuprojektien tekemiseen.

Vevin voi ladata maksutta netistä veviapp.fi -sivun kautta tai omasta sovelluskaupasta.

Yhteistyöstä

Annette Ström

Västnyländska kultursamfundet

”Olemme saaneet Vevistä paljon hyvää palautetta, ja sitä ovat käyttäneet kaikenikäiset ihmiset aina koululaisista kaupungin työntekijöihin. Esimerkiksi koululaisille on ollut hyvää se, että he voivat valita kysymysten aihealueen. Jos historia kiinnostaa vähemmän, voi vastata vaikka musiikkiaiheisiin kysymyksiin.

Vevin avulla oppii paljon asioita. Hienoa on myös se, että sovelluksen ansiota oppilaiden päivä ei aina ole pelkkää koulunpenkissä istumista, vaan he pääsevät ulos oppimaan ja liikkumaan. Tämä on vähän kuin geokätköilyä, mutta kaikessa on mukana uuden oppiminen.

Olemme saaneet hankkeelle myös lisärahoitusta, joten tänä kesänä avasimme neljä uutta rataa ja ensi kesäksi on suunnitteilla neljä lisää. Olemme tyytyväisiä projektiin ja siihen, miten kaikki on mennyt.”

Tiimi

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

+358 40 912 2780

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

Emilia on tech-savvy-projektipäällikkö, joka vaihtaa lennossa tehtävästä toiseen. Hän kuunteli yrittäjäkurssilla Monican luentoa ja päätti, että tuohon yritykseen haluan töihin!

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

+358405140167

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

Juha on JCO Digitalin perustaja. Tekninen suunnittelu ja ohjelmointi ovat hänen alaansa. Vapaa-ajallaan hän viihtyy golfkentällä, merellä tai musiikin parissa.

Johan Österberg

Developer

Johan Österberg

Developer

Johan on monipuolisten tehtävien parissa viihtyvä taitava devaaja. Hän harrastaa frisbeegolfia ja tietokonepelejä, viihtyy luonnossa ja vaeltaa mielellään Lapissa.

Haluatko tarjouksen?

Täytä tiedot ja palaamme ehdotuksen kera.

TARJOUS SISÄLTÄÄ:

  • Kustannusarvion ja tarkan työmääräerittelyn
  • Suuntaa antavan aikataulun
  • Projektin eri vaiheiden kuvaus