Siirry pääsisältöön
Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso! Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso!

Horizon Workrooms ensikokemuksia

Tech VR

Oculus (Facebook) julkaisi virtuaalityöskentelyyn tarkoitetun Horizon Workroomsin avoimeen beta-testaukseen. Ensivaikutelmamme sovelluksesta on erittäin positiivinen. Mutta mistä oikein on kyse?

Oculus on ponnistellut virtuaalisen työtilan kehittämiseksi. Virtuaalimaailman ja todellisuuden saumakohdat ovat tarjonneet haasteita, kuten vaikkapa oikean näppäimistön mukaan tuominen. Näitä haasteita on kuitenkin ratkottu varsin tarmokkaasti ja nyt vaikuttaa siltä että etäpalaverien uudet tuulet puhaltavat ankeat Teams-kokoukset historiaan.

Horizon Workrooms toimii toistaiseksi vain Oculus Quest 2 laitteessa. Melko monivaiheinen käyttöönotto soljuu mukavasti.

  1. Luot itsellesi avatar-hahmon – sarjakuvamaisen version itsestäsi. Erittäin hauska ja nopea tapa laihtua.
  2. Tämän jälkeen skannataan/määritellään työpöytätaso, jonka läpi voit nähdä oman näppäimistösi. Sovellus tunnistaa joitakin näppäimistöjä, kuten MacBookin, jolloin saat sen virtuaalisena versiona eteesi. Muita näppiksiä voi katsella pass-through kamerakuvan läpi. Oman näppiksen kirjaimia en pimeässä erottanut, mutta kirjoittaminen sujui silti mainiosti.
  3. Lopuksi asennat koneellesi Oculus-remote ohjelmiston joka liitetään vahvistuskoodin avulla VR-laseihin langattomasti.
  4. Kun kaikki on valmista, voitkin siirtyä neukkariin.

Workroomsia käytetään Oculus Questin käsientunnistus-tilassa, joten ohjaimet voi laittaa sivuun. Sitten ei muutakuin kädet heilumaan! Näet paikkasi edessä oman tietokonesi ruudun, sekä näppäimistön. Kokemus on erittäin luonnollinen ja pienen totuttelun jälkeen et edes muista olevasi mielikuvitusneukkarissa.

Kokouksiin voi osallistua myös old school/boomer video-yhteyden avulla, mikä on varmasti toistaiseksi tervetullut ominaisuus kun Oculus Quest 2 laitteiden saatavuus on melko olematon. Asian odotetaan korjautuvan lähiaikoina.

Onko sinulla jo Quest 2? Tule rohkeasti mukaan palaveeraamaan, tarjoamme kahvit:

https://jcodigital015.workplace.com/groupcall/LINK:khcfugzkwkti/

J&Co Digital on teknologiapainotteinen suunnittelutoimisto. Olemme erikoistuneet korkeatasoisiin WordPress-sivustojen toteutuksiin – projektiin voivat sisältyä mm. vaativat integraatiot, laskurit, konfiguraattorit, verkkokaupat ja oppimisympäristöt. Tarjoamme myös palveluitamme sovellusylläpitoon, jatkokehitykseen web-hostauksen, sekä hakukoneoptimointiin ja erilaisiin viestintä- ja markkinointitarpeisiin. Teemme myös VR- ja AR -toteutuksia sekä 3D⁠-⁠suunnittelua.

Lue myös