Siirry pääsisältöön
Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso! Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso!

Mekään emme selviä ilman happea

JCO Lifestyle

Kokeilimme. JCO:n porukka vietti tiistaiaamuna hapettoman hetken veden alla, ja pakkohan sieltä oli tulla pois. Mekään emme selviä ilman happea. Ainakaan kovin pitkää aikaa.

Miksi me sukelsimme veden alle ja vielä kuvasimme sen?

Olemme vahvasti mukana BSAG:n (Baltic Sea Action Group) kampanjassa, jossa kerätään varoja Itämeren suojelemiseksi. Asia on nimittäin niin, että Itämerestä loppuu happi. Maailman kymmenestä suurimmasta hapettomasta alueesta seitsemän sijaitsee Itämeressä, jossa kuollutta merenpohjaa on jo kahden Tanskan kokoisen alueen verran. Ja se on paljon se.

Mutta toivoa on. BSAG:n Itämeri-työllä autetaan ratkaisemaan sekä rehevöitymisen että ilmastonmuutoksen aiheuttamia ongelmia. Kymmenvuotisen historiansa aikana säätiö on edistänyt useita Itämeren ekologista tilaa kohentavia toimenpiteitä ja niissä on myös onnistuttu. Tukalaksi tilanteen tekee kuitenkin ilmastonmuutos: lisääntyvät sateet valuttavat ravinteita maalta mereen, ja rehevöityminen syö hapen meren pohjasta. Taistelu siis jatkuu.

Paitsi sukeltelemalla, olemme osallistuneet kampanjaan suunnittelemalla ja toteuttamalla BSAG:n ja sen joulukampanjan nettisivut sekä ohjaamalla tämän vuoden joululahjakassamme Itämeren suojeluun. Olemme olleet mukana toteuttamassa kampanjaa yhdessä Taivaan kanssa jo vuodesta 2015. Tämän vuoden kampanja pysäytti meidät erityisesti. Sen videoissa säätiön perustajat Ilkka Herlin ja Saara Kankaanrinta, Yhdysvaltain entinen Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck ja näyttelijä Tommi Korpelasukelsivat pinnan alle pidättämään hengitystään Itämeren puolesta. Ja tukalalta näytti.

Me asumme ja teemme töitä rannikkokaupungissa. Kesät vietämme mökeillä tai saaristossa veneillen. Meri tarkoittaa meille luovuutta ja vapautta – jo pelkästään sitä katsellessa pääsee rauhoittumaan ja mieli voi hyvin. Siksi on itsestään selvää, että haluamme suojella merta ja auttaa pitämään sitä puhtaana.

Jos haluat lähteä suojeluun mukaan, se onnistuu osoitteessa joululahjaitamerelle.fi.
Toivotamme sinulle oikein hyvää joulua ja Itämerelle paljon happea.

Toivottavasti pidit artikkelista! Artikkelin saa mielellään jakaa somessa,
ja muistathan seurata menojamme InstagramissaFacebookissa ja Twitterissä.

Ota yhteyttä jos tarvitset uudet verkkosivut tai verkkopalvelun uudistus. Meiltä saat myös räätälöityjä ratkaisuja!

J&Co Digital on täyden palvelun suunnittelu- ja digitoimisto. Olemme erikoistuneet korkeatasoisiin WordPress-sivustojen toteutuksiin – projektiin voivat sisältyä mm. vaativat integraatiot, laskurit, konfiguraattorit, verkkokaupat ja oppimisympäristöt. Tarjoamme myös palveluitamme sovellusylläpitoon, jatkokehitykseen web-hostauksen, sekä hakukoneoptimointiin ja erilaisiin viestintä- ja markkinointitarpeisiin. Teemme myös VR- ja AR -toteutuksia sekä 3D-suunnittelua.

Lue myös