Case: Ruokangas Guitars

Lähtötilanne

Juha Ruokangas on aina ollut innovaattori. Ruokankaan kitarat rakennetaan hyvin perinnetietoisesti, mutta yhteydenpitoon asiakkaidensa kanssa Ruokangas Guitars käyttää nykyaikaisia ratkaisuja. Ruokangas Guitarsin maailmanlaajuinen asiakaskunta on erittäin asiantuntevaa. Mittatilauksena tehtyä Ruokangas-kitaraa soittavat esimerkiksi Twisted Sisterin Jay Jay French ja suomalaisen power metal -yhtye Stratovariuksen Matias Kupiainen. Yhteistyössä käyttökokemussuunnittelija Junnu Vuorelan kanssa loimme vuonna 2010 palkitun Ruokangas Guitars -verkkosivuston (digitaalisen markkinoinnin Grand One 2010 -kilpailun voittaja informaatiomuotoilun kategoriassa) sekä Guitar Builder -kitaranrakennustyökalun. Sittemmin olemme tukeneet Ruokangas Guitarsia kitaranrakennustaidon saattamisessa asiakkaiden ulottuville digitaalisten alustojen avulla.

juha_java_coding_website

Tehtävämme

Ruokangas Guitarsin tarina on ainutlaatuinen, ja ihailemme Juhan tinkimätöntä filosofiaa ja työmenetelmiä. Hän esimerkiksi kaataa itse koivun, josta jokainen kitara rakennetaan. Ruokangas Guitarsin verkkosivuston uuden version ja Guitar Builder -kitaranrakennustyökalun tehtävä oli heijastaa Ruokankaan näkemystä sekä soittimien sielua. Verkkosivun selailu ja mittatilauskitaran suunnittelu piti saada sekä viihdyttäväksi että tasokkaaksi kokemukseksi – sen oli luotava se taianomainen elämys, kun unelma käy toteen.

Näin se tehtiin

Muokkasimme verkkosivuston kokonaan uuteen uskoon, ja Guitar Builder -työkalu päivitettiin 3D-versioon ja nimettiin uudelleen Guitar Creatoriksi. Asialleen vihkiytyneet kitaristit voivat nyt uppoutua ainutlaatuiseen kokemukseen, joka koostuu kiehtovista tarinoista, videoista, kuvista ja lukemattomista innoituksen lähteistä. 3D Guitar Creatorilla asiakas voi räätälöidä kitaransa ominaisuudet asiantuntevasti valikoiduista ja hyvin yksityiskohtaisista vaihtoehdoista. Guitar Creator toimii Apple- ja Windows-tietokoneilla sekä Apple- ja Android-mobiililaitteilla, ja kokemus huipentuu virtuaalilaseja käyttämällä.

Guitar Creator

Lopputulos

Guitar Builderista oli tullut sensaatio asialleen vihkiytyneiden kitaristien keskuudessa joka puolella maailmaa, ja 3D Guitar Creator vie kokemuksen täysin uudelle tasolle. Virtuaalilaseilla käyttäjä pääsee kokeilemaan, miltä unelmien kitara tuntuu käsissä. 3D Guitar Creator ja Ruokangas Guitarsin verkkosivusto yhdessä ovat kiehtova kokemus – kitaraintoilijat kautta maailman viettävät sivustolla tunteja.

 


Haluatko lisätietoja työstämme tai vastauksia kysymyksiisi? Ota yhteys Monicaan: monica(at)jco.fi tai +358 45 651 7914