Case Puhti

Taustaa

Puhti on palvelu, josta voi tilata laboratoriokokeet ilman lääkärin lähetettä. Asiakas ostaa haluamansa testipaketin ja varaa ajan laboratorioon, joita on 27 paikkakunnalla. Käynnin jälkeen tulokset ja niiden perusteella tehdyt vertailut ja suositukset tulevat Oma Puhti -osioon. Puhdin avulla asiakas siis saa vaivatta hyvän kuvan omasta terveydentilastaan, voi asettaa tavoitteita ja tehdä sitten ohjeiden perusteella oikeita valintoja.

 

Tehtävämme

Tehtävämme oli rakentaa www.puhti.fi-sivusto ja verkkokauppa kaikkine toiminnallisuuksineen Kisko Labsin suunnittelemien leiskojen ja protojen sekä asiakkaan tuottaman sisällön pohjalta. Sivustolla esitellään palvelu ja sen kaikki tuotteet sekä kerrotaan, missä kaikkialla laboratoriokokeita voi ottaa. Myös tulokset ovat palvelussa nähtävissä. Asiointipolun oli siis oltava selkeä ja helppo: tuotepaketti ostetaan verkkokaupassa, maksamisen jälkeen varataan aika halutusta laboratoriosta ja tulokset katsotaan Kisko Labsin toteuttamassa Oma Puhti -palvelussa.

 

Näin me sen teimme

Tartuimme projektiin ja koko yhteistyöhön innokkaasti, sillä kokonaan uudenlainen palvelu tuo kuluttajille kiinnostavan ja hyödyllisen kanavan omasta terveydestä huolehtimiseen. Tiesimme haasteet: miten rakentaa verkkokauppa, jonka tuotteet poikkeavat perinteisistä tuotteista, ja kuinka saadaan kauppa toimimaan saumattomasti Kiskon suunnitteleman, asiakkaan ja laboratorioiden kanssa tietoa välittävän dashboardin kanssa? Erittäin tärkeää oli tietosuoja-asioiden tarkka huomioiminen, sillä tilauksen yhteydessä käsitellään asiakkaan henkilötietoja. Toteutimme sivuston ja verkkokaupan WordPress- ja WooCommerce-alustoille.

Puhti on hyvä esimerkki yhteistyössä rakennetusta palvelusta. Meidän ja Kiskon rinnalla suuri rooli oli asiakkaalla, joka oli kaikissa vaiheissa innokkaasti mukana. Tällä tavalla vaativa projekti vietiin laadukkaasti ja aikataulussa läpi.

 

Monet tekijät vaikuttavat siihen, miten energisiä olemme arjessa tai urheillessa ja minkälaiseksi terveytemme muodostuu tulevaisuudessa. Puhti-terveystarkastus on hyvä tapa selvittää, miten oma keho jaksaa ja mihin oman terveyden ylläpito kannattaa suunnata. Laboratoriokokeiden avulla saadaan selville yli 30 eri mittaria, jotka kuvaavat elimistön tilaa. Meidän mielestämme tulosten tulkinnan ei tarvitse olla vaikeaa. Teimme tulosraportista selkeän ja helppolukuisen ja kerromme myös, mitä eri arvot tarkoittavat.

JCO lähti rohkeasti mukaan toteuttamaan projektia, jossa luotettavuus on avainasemassa. Laboratoriopalveluita myytäessä on tärkeää, että verkkopalvelu toimii ongelmitta ja kaikki yksityiskohdatkin ovat kunnossa – aivan kuten laboratoriotuloksia analysoitaessa. JCO vastasi verkkokaupan rakentamisesta, joka vaati paljon muokkauksia valitun järjestelmän vakiotoimintoihin. Tässä onnistuttiin erittäin hyvin.

Palvelu julkaistiin ylpeänä ja varmana siitä, että kaikki on tehty huolellisesti. Julkaisun jälkeen yhteistyö on jatkunut palvelun ylläpidon ja jatkokehityksen osalta. JCO on joustavasti muokannut kommunikaatio- ja toimintamallia sopimaan myös tähän vaiheeseen palvelun kehitystä. Resursseja on voitu lisätä aina tarpeen niin vaatiessa.

 

Jani Uljas

Puhti Lab Oy

 


Suunnitteletko omaa projektia?

Ota rohkeasti yhteyttä, sähköpostilla tai puhelimitse, +358 45 651 7914