Case VeviApp

Vevi on uusi mobiilisovellus, joka vie ihmiset luontoon tietovisailun avulla. Sitä pelataan omalla kännykällä tai tabletilla, ja pelialueita on puistoympäristöissä eri puolella Länsi-Uuttamaata. Vevin kohderyhmänä ovat kaiken ikäiset, mutta se pyrkii aktivoimaan varsinkin nuoria ja koululaisia.

Vevi – Tulin ja näin Länsi-Uusimaan

Nimensä Vevi on saanut latinan tutusta lauseesta, josta on muotoutunut ajatus Veni vidi Länsi-Uusimaa, tulin ja näin Länsi-Uusimaan.

Kuinka Vevi syntyi?

Ajatus Tammisaaren Ramsholmenissa pelattavasta mobiilipelistä nousi JCO:n Juha Javanaisen mieleen pari vuotta sitten. Hän esitteli konseptin valokuvaaja Christoffer Relanderille, ja siitä syntyi yhteistyöprojekti yhdessä Västnyländska kultursamfundetin kanssa.

Vuonna 2018 aloitettiin kahdella radalla, joista toinen on Tammisaaren Ramsholmenissa ja toinen Karjaan Pumppulahdella. Tänä vuonna on radat avattu mm. Hankoon, Inkooseen ja Raaseporin linnan alueelle. Ja lisää on tulossa.

Vevin ideana on, että pelaaja menee pelikohteeseen Länsi-Uudellamaalla, seuraa siellä pelissä näytettyä reittiä ja vastaa kysymyksiin. Matkan aikana oppii paljon uutta ja näkee maisematkin uusin silmin. Kysymyksiä on kuudelta eri aihealueelta: kuvataiteesta, musiikista, paikallisesta kulttuurihistoriasta, yleisestä historiasta, urheilusta sekä luonnosta ja ympäristöstä. Sovellus kerää jokaisen radan ja aihealueen ennätystulokset talteen. Jotta pelikokemus olisi tuore, kysymyksiä päivitetään muutaman kerran vuodessa.

Aluksi sovellus oli vain ruotsiksi, mutta nyt sitä voi käyttää myös suomeksi ja englanniksi. Se siis sopii hyvin esimerkiksi turisteille, jotka kiertelevät Länsi-Uudenmaan kohteissa.

Näin me sen teimme

JCO vastasi sovelluksen teknisestä toteutuksesta ja Christoffer Relander ulkoasusta. Hankkeen tuotantotiimissä ovat olleet Västnyländska kultursamfundet -yhdistyksen toiminnanjohtaja Annette Ström ja lastenkulttuurikoordinaattori Pamela Andersson.

Vevi toimii sekä Androidilla että iPhonella. Taustajärjestelmänä toimii WordPress pohjainen sivusto, jonka avulla ylläpidetään ratoja ja kysymystietokantaa.

Vevin koko tuotanto on sujunut vauhdilla ja hyvin. Sovelluksen parissa työskentely on ollut tiimille mielenkiintoista ja se on tuonut myös mieluisaa vaihtelua verkkosivuprojektien tekemiseen.

Vevin voi ladata maksutta netistä veviapp.fi -sivun kautta tai omasta sovelluskaupasta.

”Olemme saaneet Vevistä paljon hyvää palautetta, ja sitä ovat käyttäneet kaikenikäiset ihmiset aina koululaisista kaupungin työntekijöihin. Esimerkiksi koululaisille on ollut hyvää se, että he voivat valita kysymysten aihealueen. Jos historia kiinnostaa vähemmän, voi vastata vaikka musiikkiaiheisiin kysymyksiin.

Vevin avulla oppii paljon asioita. Hienoa on myös se, että sovelluksen ansiota oppilaiden päivä ei aina ole pelkkää koulunpenkissä istumista, vaan he pääsevät ulos oppimaan ja liikkumaan. Tämä on vähän kuin geokätköilyä, mutta kaikessa on mukana uuden oppiminen.

Olemme saaneet hankkeelle myös lisärahoitusta, joten tänä kesänä avasimme neljä uutta rataa ja ensi kesäksi on suunnitteilla neljä lisää. Olemme tyytyväisiä projektiin ja siihen, miten kaikki on mennyt.”

Annette Ström, Västnyländska kultursamfundet

Lue myös:

Saavutettavuus on esteettömyyttä, tasa-arvoa ja ennen kaikkea palvelua

Puhti – Terveystarkastus verkkokaupasta

JCO on täyden palvelun digitoimisto – mutta mitä se tarkoittaa?

 


Suunnitteletko projektia?

Ota rohkeasti yhteyttä, sähköpostilla tai puhelimitse, +358 45 651 7914