Case: BSAG

Lähtötilanne

Vuodesta 2015 meillä on ollut ilo tuottaa joulukampanja Baltic Sea Action Groupille (BSAG), viralliselta nimeltään Elävä Itämeri -säätiö, on itsenäinen voittoa tuottamaton säätiö, jonka toiminnan päämääränä on Itämeren ekologisen tasapainon palauttaminen. Säätiö laatii joka vuosi jouluksi omintakeisen varainkeräyskampanjan. Kampanjan luovasta ja visuaalisesta suunnittelusta vastasi markkinointitoimisto Taivas ja JCO:n vastuulla oli tekninen toteutus.

Näin se tehtiin

Suunnittelu alkoi huhtikuussa, jo ennen kuin lopullinen idea oli lyöty lukkoon, ja ryhdyimme saman tien pohtimaan teknisiä yksityiskohtia: lahjoittamisen pitäisi olla helppoa ja hauskaa. Vuonna 2016 teemana oli akvaario: jokainen lahjoittaja logoineen esitettiin akvaariokalana. Mitä useampi lahjoittaja, sitä enemmän kaloja altaassa.

Vuonna 2017 ajatuksena oli lahjoittaa Itämerelle pelastava joululahja: happea. Yhdessä markkinointitoimisto Taivaan kanssa toteutimme happikuplista rakentuvan joulukuusen. Jokainen lahjoitus kasvatti joulukuusta ja lisäsi kuusenkoristeen, jossa näkyi lahjoittajan logo.

 

 

Keskeinen lähtökohta oli, että osallistuminen olisi lahjoittajille helppoa. Niinpä lahjoittajalle tarjottiin ensiksi vaihtoehtoina kolme viehättävää kuusenkoristetta ja hintaluokkaa, jotka pääsi maksamaan välittömästi. Toiseksi varmistettiin nopea näkyvyys: heti maksun jälkeen joulukuuseen ilmestyi kuusenkoriste lahjoittajan logolla. Kolmanneksi lahjoittajille lähetettiin sähköpostitse kampanjamateriaalia: kampanjabanneri kolmena eri kieliversiona oli heti kätevästi käytössä lahjoittajien omaa viestintää varten.

Kuten JCO:n luova johtaja Monica toteaa, tämä on meille erityisen tärkeä hanke:

“Työryhmä oli tehtävälle omistautunut, sillä osallistuminen näin merkitykselliseen toimintaan innosti kaikkia, ja BSAG:n henkilöstön kanssa oli upeaa työskennellä. Viikkoa ennen joulua kuulimme, että kaikki aiemmat lahjoitusennätykset oli rikottu, ja silloin toimistolla hurrattiin ja heiteltiin yläfemmoja!”

Oli ilo kuulla, että yhteistyö oli ollut mieluisaa myös Pieta Jarvalle, BSAG:n viestintäpäällikölle:

Työskentely JCO:n kanssa on ollut joustavaa ja todella kivaa! Kun tekniikka toimii saumattomasti, me voimme keskittyä ydintoimintaamme, Itämeren suojeluun. Tämä on ensisijaisen tärkeää, koska varainkeruuyksikkömme työskentelee pääasiassa muiden tehtävien kuin verkkosivuston parissa.

Pieta Jarva
Baltic Sea Action Group

 

 


Suunnitteletko omaa projektia?

Ota meihin yhteyttä, sähköpostitse tai puhelimitse, +358456517914