Vi är en fullservice design- och digibyrå.

Agency

JCO Digital är en fullservice design- och digitalbyrå vars uppdrag är att få kunderna att lyckas. Vi erbjuder våra kunder marknadsförings- och kommunikationslösningar på så kallad nyckelfärdig basis. Det innebär att vi tar väl hand om alla projekt, från strategi och planering till genomförande och övervakning.

JCO grundades 2008. Nu består vårt team av 15 entusiastiska och kompetenta yrkesproffs. Det som förenar oss är viljan att lösa problem, och våra nyckelord är kreativitet, glädje, omsorg och ansvar. Det sägs att det är trevligt och bra att samarbeta med oss.

Vårt kontor ligger vid forsen i Billnäs. De flesta av våra kunder finns i huvudstadsregionen, men vi arbetar också mycket i närheten i Raseborg och på andra håll i Finland, Sverige, USA och Tyskland. Billnäs stämning och kraften i forsen ger oss de bästa kiksen för kreativitet. Du kanske vill komma över!

Hemligheten bakom vår framgång är ingen hemlighet.

JCO:s verksamhet styrs av bra action, att ha kul och entusiasm för att skapa nya saker. När vi tar hand om varandra kan vi se till att vårt arbete blir framgångsrikt och att våra kunder blir hjältar. Vi förbinder oss till att:

Skapa lyckliga arbetsplatser

Vi har en nöjd medarbetare mitt i all vår verksamhet. Vi vill vara den bästa möjliga platsen att arbeta på för var och en av dem. Viktiga frågor som styr verksamheten är förtroende, omsorg, tribalism, positiv jco-livsstil och att arbeta tillsammans. Vi vill stötta varandra så att alla kan växa och utvecklas. Arbetet får vara roligt, den veckovisa gymtimmen stärker laget, och under lunchtimmen äter vi gott tillsammans.

Vara ansvarsfulla

Naturen, havet, skärgården och skogarna – de ger oss kraft och är även viktiga glädjekällor för oss. För oss betyder havet kreativitet och frihet. Endast genom att titta på havet sprider sig lugnet och sinnet mår bra. Det är självklart att vi vill skydda havet, både genom vårt arbete och genom våra ritidsval.

Undersöka och ständigt skapa nytt

Vi vill utvecklas och det är därför vi fortsätter att följa nya vindar, testa ny teknik och utmana oss själva. Vi vågar vara modiga och föreslår även nya kreativa lösningar till våra kunder.

Upprätthålla ett engagerat team, vars processer fungerar

Vi är mer lik en familj än bara en arbetsgemenskap. Allt vi gör, gör vi i samarbete med varandra, ofta också tillsammans med kunden. I varje projekt briefas hela teamet från början så att alla vet vad som görs och varför. Så här förbinder vi oss till ett projekt och strävar alla mot samma målsättningar. Vi anser att det är en hederssak att projektet fortskrider enligt överenskommelse, och i detta arbete spelar våra utmärkta projektledare en viktig roll.

0

Proffs

0

Koppar kaffe

0

Slack meddelanden

J+CO = JCO Digital – Vår historia

Juha Javanainen grundade Javanainen Consulting Oy 2008 när han och hans fru Monica flyttade till Ekenäs. Ett par år senare kom Monica på heltid med i företagets verksamhet som andra delägare och som designer och digikonsult. En dröm om att arbeta i en kreativ miljö och i naturens närhet, men ändå en bit från huvudstadsregionen, där de flesta av kunderna finns, ledde till att flytten gick till just Ekenäs.

Juha hade en tidigare bakgrund inom IT sedan de första dagarna av World Wide Web. Han hade arbetat för t.ex. Digia och Valve som programutvecklare samt dragit utbildning i programmering på olika kurser på finska Handelshögskolan.

Monica hade en bakgrund som entreprenör inom event- och förlagsbranschen, samt erfarenhet från en reklambyrå, vilket var början på hennes dröm om en egen byrå. I Ekenäs har Monica bl.a. varit ordförande för Företagarna i Raseborg. Hon föreläser också om entreprenörskap, digitala strategier och kraften i positivt tänkande och intuition.

Juha Javanainen Monica Javanainen

När företaget började växa introducerades namnet J&CO Digital, vilket återspeglade ”Javanaiset och partners”, eftersom teamet i ett tidigt skede bestod av experter inom partnerskapsnätverket. Det kändes dock naturligt och sjysst att förstora vårt eget team, och 2014 gjordes en strategisk förändring som ledde till att fastanställda anställdes. I detta skede gjordes också ändringar i kommunikationen och logotypen J+CO föddes. I talspråk använder vi nuförtiden namnet JCO eller JCO Digital.

Från början har det funnits en dröm om att arbeta på internationell nivå, och detta har också gått i uppfyllelse. Monicas samarbete med Adobe har tagit oss utomlands, och detta har också fört med sig kunder från USA. Juhas intresse för AR/VR-teknik har också lett till internationella projekt, genom vilka vi är involverade också i exempelvis Oculus Start-programmet.

För tillfället sysselsätter vi 13 personer på heltid. Förutom dessa har vi också några utmärkta frilansare i teamet. Förutom Monica och Juha ägs företaget nu av fyra anställda: Hilkka Kandelin, Emilia Etzell, Daniel Kouvo och Niklas Schönberg. Förutom Monica och Juha finns Aki Björklund och Jan Lindholm i styrelsen.

En del av våra arbeten

Ruokangas Guitar Creator

Ruokangas Guitar Creator

Bjud in oss för ett besök!

Ta kontakt, så återkommer vi snarast.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

När du prenumererar på JCO:s nyhetsbrev får du höra om våra senaste arbeten och annat som är på gång. Vi håller dig uppdaterad om vad som händer i den digitala världen.