Raseborg stads nya webbplatser

Raseborg
Työt / Raseborg
Project:

Raseborg

Client:

Raseborgs stad

Case Raseborg

2009 slogs Ekenäs, Karis och Pojo samman och bildade Raseborg, den till ytan största staden i Nyland. I år har den tio år gamla staden fått en ny look designad av designbyrån Marker. Samtidigt beslutades det också att  helt förnya webbplatsen. Målet var att förbättra webbplatsens innehåll och användbarhet, liksom dess tillgänglighet för alla målgrupper.

Vår uppgift

Vi förnyade både stadens officiella webbplats raseborgi.fi och visitraseborg.com, som betjänar turister, enligt stadens nya visuella profil. Målet var att förbättra användbarheten på webbplatsen och bygga den på WordPress-plattformen. Det var viktigt att utforma webbplatsen med en tydlig struktur som fungerar på alla enheter och är lättillgänglig för alla grupper. En viktig sak i projektet var inte bara att förbättra användarupplevelsen utan också att underlätta innehållshantering, eftersom webbplatsen har flera uppdaterare och nya saker publiceras ofta. Vi visste att det här var en riktigt omfattande webbplats och att vi har många utmaningar framöver. Ändå gav vi oss in i projektet med samma iver som alltid. Det här handlade ju dessutom om vår egen hemstad.

 

Så här gjorde vi

Vi började med design av användargränssnitt. Med Adobe Experience design gjorde vi en interaktiv järntrådsmodell, som gjorde det möjligt för oss att testa tjänsten tillsammans med kunden i ett tidigt skede, innan den faktiska tekniska implementeringen. Vi gjorde också layouter för varje undersida, så det var enkelt att gestalta helheten.

Stadens webbplats är enorm till storleken och full av en mängd olika innehåll. Detta medförde utmaningar för design och genomförande av den mobila versionen, till exempel, men vi gav inte upp. Vi visste att användningen av webbtjänster på mobila enheter ökar i en accelererande takt, och viktig information kan inte lämnas i mörker. I ett sådant här projekt måste du ta hänsyn till de användare som kommer till webbplatsen för att söka information, men också de personer som uppdaterar denna information varje dag.
Därför satsade vi både på utformningen av den offentliga sidan och bakgrundssystemen.

Webbplatsen blev tillgänglig

När vi utformade den offentliga tjänsten fokuserade vi inte bara på tydlighet utan också på tillgänglighet. Webbtjänsternas tillgänglighet innebär att webbplatser och deras innehåll är sådant att vem som helst kan använda dem och förstå vad det sägs i dem. Enligt direktiven måste man i utformningen av digitala tjänster utnyttja metoder och teknik, som säkerställer användningen av tjänster med olika enheter och med olika hjälpmedel. Ett exempel på hjälpmedel är att du kan använda ett tangentbord för att navigera på webbplatsen utan mus. Navigeringsmenyn fungerar enligt standarder genom att ”tabba”, men du kan också använda piltangenterna på ditt tangentbord.

Slutresultat

Under det omfattande projektet byggdes både raasepori.fi- och raseborg.com-platserna, med sina språkversioner, till informativa och attraktiva helheter med en logisk och tydlig struktur. Dessa är lätta att använda även för de som uppdaterar webbplatserna. Planeringen och förverkligandet gjordes tillsammans och i gott samarbete med kunden, vilket alltid är viktigt för oss. Tillsammans kommer också utvecklingen av webbplatserna att fortsätta. Det har varit en stor ära för oss som raseborgare att bygga vår egen kommuns webbplats. Därför har detta projekt gjorts med särskild omsorg och kärlek från början.

Vårt team

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

+358 40 912 2780

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

Emilia on tech-savvy-projektipäällikkö, joka vaihtaa lennossa tehtävästä toiseen. Hän kuunteli yrittäjäkurssilla Monican luentoa ja päätti, että tuohon yritykseen haluan töihin!

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel on monitaitoinen devaaja. Hän rakastaa ongelmien ratkaisemista, ottaa valokuvia ja tekee musiikkia. Luonnossa perheen kanssa viihtyvä Daniel tunnetaan myös musiikistaan nimellä Daniel Ascot.

Niklas Schönberg

Developer & Partner

Niklas Schönberg

Developer & Partner

Niklas on ohjelmointiguru, joka ratkaisee vaikeimmatkin haasteet ja on Jura-kahvikoneemme asiantuntija. Niklas pelaa pöytä- ja tietokonepelejä ja rakastaa kebabia.

Björn Zweigberg

Technical account manager

Björn Zweigberg

Technical account manager

Björn on nopea devari, joka tekee saitit hetkessä valmiiksi ja aina huolella. Kun ei koodaa, Björn harrastaa painonnostoa, lumilautailua, surffaamista, rullalautailua ja frisbeegolfia.

Johan Österberg

Developer

Johan Österberg

Developer

Johan on monipuolisten tehtävien parissa viihtyvä taitava devaaja. Hän harrastaa frisbeegolfia ja tietokonepelejä, viihtyy luonnossa ja vaeltaa mielellään Lapissa.

Monica Javanainen

CEO & Partner, New Business

+358456517914

Monica Javanainen

CEO & Partner, New Business

Monica on meidän energinen toimitusjohtajamme. Hän keskittyy rautaisesti töihinsä, nauttii oppimisesta ja ideoi uutta. Vapaa-ajalla hän juoksee, lukee ja hoitaa pioni-puutarhaansa.

Hilkka Kandelin

Office Manager & Partner

+358 445405664

Hilkka Kandelin

Office Manager & Partner

Hilkka on projektipäällikkö, joka osaa hoitaa useita asioita samanaikaisesti. Hän on kulinaristi, joka viihtyy koiran kanssa lenkkipoluilla tai perheen kanssa saaristossa ja mökillä.

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

+358405140167

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

Juha on JCO Digitalin perustaja. Tekninen suunnittelu ja ohjelmointi ovat hänen alaansa. Vapaa-ajallaan hän viihtyy golfkentällä, merellä tai musiikin parissa.

Johan Ljungqvist

Directing & Video Production‎

Johan Ljungqvist

Directing & Video Production‎

Multifoto.fi:n Johan rakastaa työskentelyä kuva- ja videotuotannon parissa ja löytää ratkaisut mahdottomiinkin tilanteisiin. Vapaa-ajalla Johan vihtyy perheen, autojen ja urheilun parissa.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter och vi återkommer med ett förslag.

OFFERTEN INNEHÅLLER:

  • Kostnadsförslag och en detaljerad arbetsspecifikation
  • Preliminär tidtabell
  • Beskrivning av projektets olika skeden