Gitarrens digitala tvilling

Ruokangas Guitar Creator
Työt / Ruokangas Guitar Creator
Project:

Ruokangas Guitar Creator

Client:

Ruokangas Guitars

Utgångspunkt

Juha Ruokangas har alltid varit en innovatör. Även om gitarrerna är byggda på ett mycket traditionellt sätt, använder Ruokangas Guitars  moderna lösningar för att kommunicera med sina kunder. Ruokangas Guitars globala kundbas är mycket sakkunnig. En skräddarsydd Ruokangas-gitarr spelar exempelvis Twisted Sisters Jay Jay French och finska power metal-gruppen Stratovarius Matias Kupiainen. I samarbete med användarupplevelsedesigner Junnu Vuorela, skapade vi den prisbelönta Ruokangas Guitars webbplatsen 2010 (vinnare av Grand One 2010/digital marknadsföring, inom kategorin informationsdesign) och Guitar Builder, ett gitarrbyggnadsverktyg. Sedan dess har vi stöttat Ruokangas Guitars i att göra gitarrbyggande färdigheter tillgängliga för kunder via digitala plattformar.

 

Ruokangas Guitar Creatorin iPad-versio

Vår uppgift

Ruokangas Guitars berättelse är unik, och vi beundrar Juhas kompromisslösa filosofi och arbetssätt. Till exempel fäller han björken själv, från vilken varje gitarr är byggd. Meningen med den nya versionen av Ruokangas Guitars webbplats och Guitar Builder gitarr-byggnadsverktyget var att återspegla Ruokangas vision och instrumentens själ.  Att bläddra på hemsidan och att designa en skräddarsydd gitarr måste göras till en både underhållande och högkvalitativ upplevelse – det var tvunget att skapa den magiska upplevelsen när drömmen går i uppfyllelse.

 

Så här gjorde vi

Vi modifierade webbsidan helt på nytt och Guitar Builder-verktyget uppdaterades till en 3D-version. Samtidigt döptes den till Guitar Creator. Hängivna gitarrister kan nu fördjupa sig i en unik upplevelse som består av fascinerande berättelser, videor, bilder och otaliga källor till inspiration. Med 3D Guitar Creator, kan kunden sakkunnigt skräddarsy funktionerna i sin gitarr från utvalda och mycket detaljerade alternativ. Guitar Creator fungerar på Apple och Windows-datorer, samt Apple och Android mobila enheter, och upplevelsen kulminerar genom användning av virtuella glasögon.

 

Juha Ruokangas

Slutresultat

Guitar Builder har blivit en sensation bland hängivna gitarrister över hela världen, och 3D Guitar Creator tar upplevelsen till en helt ny nivå. Med virtuella glasögon får användaren prova på hur drömmarnas gitarr känns i deras händer. 3D Guitar Creator och Ruokangas Guitars webbplats är tillsammans  en fascinerande upplevelse – gitarrentusiaster runt om i världen spenderar timmar på webbplatsen.

Vårt team

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

+358405140167

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

Juha on JCO Digitalin perustaja. Tekninen suunnittelu ja ohjelmointi ovat hänen alaansa. Vapaa-ajallaan hän viihtyy golfkentällä, merellä tai musiikin parissa.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter och vi återkommer med ett förslag.

OFFERTEN INNEHÅLLER:

  • Kostnadsförslag och en detaljerad arbetsspecifikation
  • Preliminär tidtabell
  • Beskrivning av projektets olika skeden