Tietosuojalauseke

Tietosuojakäytäntö

Päivitetty 24.3.2018

Käsittelemme henkilötietoja luottamuksellisesti ja uuden EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Tässä tietosuojalausekkeessa on kerrottu, millaisia tietoja verkkopalvelun käyttäjästä kerätään, mihin niitä käytetään ja mitä vaikutusmahdollisuuksia käyttäjällä on.

1. Keräämämme henkilökohtaiset tiedot

1.1. Käyttäjän itse antamat tiedot, esimerkiksi

• nimi, sähköpostiosoite, osoitetiedot, puhelinnumero

• kiinnostus- ja harrastustiedot

• demografiatiedot, kuten ikä, sukupuoli, arvo tai ammatti ja äidinkieli

• digitaalisen tilin edellyttämät rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, nimimerkki, salasana

• suostumus sähköposti-, tekstiviesti- ja muilla automaattisilla järjestelmillä lähetettävään suoramarkkinointiin esim. uutiskirjeen tilaus

• asiakaspalautteet ja yhteydenotot

• arvonta- ja kilpailuvastaustiedot

• kyselyihin ja tutkimuksiin annetut tiedot

• tuote- ja tilaustiedot

• muut käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot

1.2. Verkkopalveluiden käytöstä havaitut tiedot

• verkkopalvelun selaustietoja

• verkkopalvelun käyttötietoja (esimerkiksi käyttäjän tulotapa palveluun, selain- ja laitetieto, evästetunniste, palvelussa vietetty aika, maantieteellinen sijainti)

• mainokset, jotka on näytetty sekä tiedot mainosten klikkaamisesta

2. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään?

Käsittelemme henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin käyttötarkoituksiin:
Keräämme käyttäjien suostumuksella sähköpostiosoitteet, jotta voimme lähettää heille uutisia ja tietoa palveluistamme ja tuotteistamme.

Keräämme tietoa verkkosivuston käyttötavoista, jotta voimme parantaa ja kehittää palvelua.

Mikäli olet liittynyt postituslistallemme tai muuten antanut suostumuksen suoramarkkinointiin, voimme lähettää sinulle sähköistä suoramarkkinointia.

Keräämme käyttäjien suostumuksella henkilötietoja, jotta käyttäjät voivat jättää arvonta- tai kilpailuvastaustietoja ja osallistua kilpailuihin.

Keräämme tietoa verkkosivuston kävijöistä, jotta voimme kohdentaa häntä mahdollisesti kiinnostavia tuotteita, palveluita sekä tarjouksia eri viestintäkanavia hyödyntäen.

Keräämme tietoa verkkosivuston kävijöistä, jotta voimme parantaa asiakaspalveluamme.

3. Kolmannet osapuolet

Käytämme muutamien kolmansien osapuolien palveluita. Osapuolet ovat aina tarkasti valittuja, jotta voimme olla varmoja että he myös noudattavat EU:n tietosuojalakia. Nämä osapuolet sijaitsevat USA:ssa ja soveltavat EU tietosuojalakiin mukautuvaa EU-U.S Privacy Shield lakia.

Palvelu voi sisältää myös kolmansien osapuolten, kuten mittaus- ja seurantapalveluiden sekä mainosverkostojen evästeitä. Tutustu tarkempaan evästekäytäntöömme täällä.

3.1. WP Engine

Tämä verkkosivusto hostataan WP Engine:n palvelimella. WP Engine on sitoutunut noudattamaan EU tietosuojalakia. Sivustoa suojataan mm seuraavilla tavoilla: sivusto on 24/7 valvonnassa, HTTPS-suojaus, säännölliset päivitykset, kerättyjä tietoja säilytetään tietokannoissa, jotka on suojattu mm. palomuurein, salaustekniikoin sekä rajoitetun kulunvalvonnan ja käyttöoikeuksien avulla.
Lisätietoja WP Enginen ehdoista voi lukea täältä.

3.2. Google Analytics

Käytämme verkkopalvelussamme Google Analyticsiä mittaamaan verkkopalveluidemme käyttöä. Google Analytics, voi asettaa evästeitä käyttäjän laitteelle kerätäkseen tietoja esimerkiksi sivuston kävijämäärästä. Tietoja voidaan myös käyttää, jotta voidaan näyttää kävijää todennäköisesti kiinnostavaa mainontaa. Eväste (“cookie”) on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät usein nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla tunnistetaan ja laskeataan sivustollamme vierailevat selaimet.

Tutustu tarkempaan evästekäytäntöömme täällä.
Lisätietoja Google Analyticsin ehdoista voi lukea täältä.

3.3. Campaign Monitor / MailChimp

Mikäli liityt postituslistallemme / tilaat uutiskirjeemme, sähköpostiosoitteesi välitetään MailChimpille tai Campaing Monitoriin, jonka kautta hallinnoimme uutiskirjeiden lähettämistä. Sähköpostiosoitteesi säilytetään MailChimpin tai Campaign Monitorin tietokannassa niin pitkään kun haluat vastaanottaa meiltä uutiskirjeitä. Voit olla meihin yhteydessä ja halutessa pyytää, että poistamme tietosi sähköpostilistalta. Jokaisessa uutiskirjeessä on myös linkki (unsubscribe), jota kautta voit ilmoittaa, ettet enää halua että tietojasi säilytetään.

Lisätietoja MailChimpin ehdoista voit lukea täältä.
Lisätietoja Campaign Monitorin ehdoista voit lukea täältä.

3.4. Blogimme

Mikäli kommentoit blogi-kirjoitustamme, tallentuvat antamasi tiedot esim sähköpostiosoite ja nimi, verkkosivumme tietokantaan. Lisäksi IP osoitteesi tallentuu sekä aika ja päivämäärä, jolloin olet jättänyt kommenttisi. Tietoja ei koskaan välitetä kolmannelle osapuolelle. Kommenttisi säilytetään sivustollamme kunnes joko poistamme blogipostauksen tai kommenttisi. Mikäli haluat poistaa kommenttisi voit olla meihin yhteydessä info@jco.fi
Mikäli käytät Gravatar palvelua, kommenttisi yhteydessä näkyy Gravatar kuvasi. Lisätietoja Gravatarin ehdoista voit lukea täältä.

3.5. Yhteisöliitännäiset

Verkkopalvelussamme on käytössä yhteisöliitännäisiä kuten Facebookin, Twitterin tai Instagramin Tykkää tai Jaa-painikkeita. Tällaiset yhteisöliitännäispainikkeet näkyvät palvelussamme, mutta niiden sisältö tulee suoraan painikkeen lähteestä. Yhteisöliitännäinen tunnistaa, että käyttäjä on kirjautuneena kyseiseen palveluun, jolloin sivu näyttää räätälöidyn sisällön liitännäisessä. Yhteisöliitännäiset eivät näytä räätälöityä sisältöä, mikäli käyttäjä ei ole kirjautunut kyseiseen palveluun. Yhteisöliitännäisten palvelut voivat kerätä tietoa kävijän vierailusta voimassaolevien yksityisyydensuojaehtojensa mukaisesti. Kyseiset palvelut eivät luovuta keräämiään tietoja YRITYKSEN NIMI:lle, ellei käyttäjä ole antanut tähän erikseen suostumustaan.

3.6. Mobiilisovellusten tietosuoja

Tarjoamme käyttäjiemme saataville mobiili- ja tablettisovelluksia kolmansien osapuolten, kuten Applen App Storen, Googlen Playn tai Microsoft Storen kautta saatavilla oleviin mobiilisovelluksiin sovelletaan tämän tietosuojalausekkeen lisäksi kunkin palveluntarjoajan ehtoja. Käyttäjä voi tutustua näiden linkkien kautta Applen ehtoihin, Googlen ehtoihin ja Microsoftin ehtoihin.

4. Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Kerättyjä tietoja säilytetään vain sen ajan kuin on tarpeen.

5. Miten henkilötietoni suojataan?

Käytämme tarpeellisia teknisiä tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden, turvallisten laitetilojen käyttö, asianmukainen kulunvalvonta, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön valvonta, salaustekniikoiden käyttö ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön ohjeistaminen. Huolehdimme myös, että kaikki alihankijamme noudattavat EU:n määrittelemää tietosuojalakia.

6. Linkit muihin verkkosivuihin

Emme vastaa verkkosivustoomme linkitettyjen, ulkopuolisten tahojen ylläpitämien sisältöjen yksityisyydensuojakäytännöistä tai sisällöistä emmekä laillisuudesta ja hallinnosta. Jos huomaat, että linkittämillämme verkkosivuilla on laitonta tai loukkaavaa sisältöä, olemme kiitollisia palautteesta.

7. Millaisia vaikutusmahdollisuuksia minulla on?

Olemme sitoutuneita tarjoamaan käyttäjillemme valintoja ja hallintamahdollisuuksia tietosuojaan liittyen.

7.1. Suoramarkkinointikielto

Käyttäjällä on oikeus kieltää tietojensa käyttöä suoramainontaan, etämyyntiin ja muuhun suoramarkkinointiin liittyen ottamalla yhteyttä meihin: info@jco.fi

7.2. Tietojen tarkastaminen

Käyttäjällä on oikeus tarkastaa hänestä tallennetut henkilötiedot. Käyttäjän pyynnöstä poistamme tai täydennämme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset tai vanhentuneet henkilötiedot. Käyttäjä voi päivittää ja/tai tarkastaa henkilötietonsa ottamalla yhteyttä meihin.

7.3. Evästeiden estäminen

Käyttäjä voi tyhjentää selaimeensa tallentuneet evästeet selaimen asetuksista. Evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa palveluidemme toiminnallisuuteen.
Tutustu tarkempaan evästekäytäntöömme täällä.

Tietosuojavastaava
Monica Javanainen
monica@jco.fi
+358 (0)45 651 7914