Siirry pääsisältöön
Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso! Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso!

Tutustu graafiseen tiimiimme: kunnianhimoinen ja valloittava kuvittajamme Micce

Design Marketing

Kun kohdalle osuu jokin erityisen kaunis, hauska, koskettava, innostava tai muuten tunteita herättävä visuaalinen toteutus, kokemuksesta saa kiittää ammattitaitoista, luovaa ja rohkeaa suunnittelijaa, jolla on omaperäinen tyyli. 

Mediamaailma on viimeistään 2020-luvulla kehittynyt visuaaliseksi ilotulitukseksi. Kilpailu huomiosta on nostanut vaatimustasoa, ja organisaatioissa halutaan tuottaa omaleimaista ja puhuttelevaa visuaalista viestintää.

Tiimissämme on neljä kokenutta ja taitavaa visuaalisen tuotannon ammattilaista. Jokaisella on oma erikoisosaamisen alueensa, ja olemmekin todella iloisia, että voimme palvella asiakkaita hyvin monenlaisissa visuaalisen tuotannon tarpeissa. 

Blogisarjamme esittelee designer-tiimimme jäsenet. Aloitamme Michael Rönnbladista eli meidän kesken Miccestä, kuvittajasta ja graafisesta suunnittelijasta, joka työnsä ohessa hauskuuttaa työkavereitaan osuvalla tilannekomiikalla.

Miccen kynästä syntyy hahmoja ja tarinoita

Micce oli koulussa niitä oppilaita, joiden vihkoihin syntyi tunneilla erilaisia piirroshahmoja. Toisinaan hahmot liittyivät tunnin aiheeseen, mutta yleensä mielikuvitus tuotti jotain ihan muuta. 

Micce on opiskellut ammatti-instituutti Practicumissa media-assistentiksi. Uransa alussa hän editoi TV-sarjoja, ja myöhemmin hän on ollut mm. mainostoimistossa AD-assistenttina sekä ajoneuvoalan konsernin in-house Art Directorina.

Miccen käsien läpi on kulkenut kaikkea mahdollista, mitä visuaalisen suunnittelun alle voi kuvitella: logoja, teippauksia, erikoismaalauksia, seinämaalauksia, mainosmateriaaleja, messusosastoja, liiketilojen suunnitelmia ja vaikka mitä. Micce on myös suunnitellut kokonaisia yritysilmeitä.

Micce on ollut JCO:lla vuodesta 2019 ja sanoo tekevänsä “kaikkea, missä voi jotakin piirtää.” Kun Micceltä kysyy, mistä töistään hän on erityisen ylpeä, hän heittäytyy vaatimattomaksi. Hän kuulemma  löytää omista töistään aina parantamisen varaa.

“Haluan jokaisen työn jälkeen ajatella, että voin tulla vielä paremmaksi. Siksi en voi koskaan olla täysin tyytyväinen.”

Muutamia erityisen mieluisia töitä Micce kuitenkin mainitsee:

Sirkus Finlandialle Micce pääsi luomaan uuden visuaalisen ilmeen. Verkkosivuille haluttiin tuoda sirkusmaailmaan taianomaista tunnelmaa, hassutuksia ja temppuja, ja tähän animaatiot sopivat loistavasti.

“Animaatioiden teko vaati hyvää kommunikointia kehittäjätiimin kanssa, jotta saatiin toteutettua kiinnostavia efektejä vaivattomasti.”

Medialiiton ja Teollisuusliiton yhteistyönä tilattu Jakajatesti vei Miccen hänen lempipuuhiinsa piirustuspöydän ääreen. Piirtäminen poikkesi normaalista toimintatavasta, kun sai hiiren sijasta piirtää kynällä ja vapaalla kädellä.

“Hahmojen suunnittelu on hauskaa, sille tulee aina peukku.”

Kolmantena Micce mainitsee peruskoulun oppimateriaaliksi tuotetun Villa Skeppet -pelin. Kyseessä oli laaja kokonaisuus, jossa Micce pääsi syventämään osaamistaan peleistä ja niihin sopivista piirustusmenetelmistä.

“Projekti oli myös haastava, koska siinä piti ajatella uudella tavalla. Mutta oli tosi kiva kuulla asiakkaan palaute. Se teki työstä kaiken vaivan arvoista.”

Unelmien projekti odottaa Micceä pelien maailmassa

Pelit ovat tarjonneet niin mieluisan temmellyskentän, että Micce toivoo pelejä lisää. Parhaillaan Micce on uuden peliprojektin parissa, jossa hän on saanut pistää parastaan. On pitänyt oppia uusia tyylejä ja tapoja piirtää, mikä on tuonut lisää tietotaitoa Miccen työkalupakkiin.

“Unelmien tehtävä liittyisi pelimaailmaan, sen hahmojen ja elementtien suunnitteluun sekä tarinan luomiseen joko 2D- tai 3D-muodossa.”

Micce ei hätkähdä vaativien ja laajojen kokonaisuuksien edessä. Hänellä on pelien teknisestä suunnittelusta vastaavan koodarimme Johanin kanssa saumaton yhteistyö ja lentävä mielikuvitus. Jokainen projekti on omanlaisensa kokonaisuus ja vastaa Miccen kunnianhimoiseen tavoitteeseen: aina voi tulla paremmaksi.

Lisää Miccen työnäytteitä löydät tästä artikkelista..

Onko teidän organisaatiossanne tarvetta kuvituksille tai muille graafisille töille? Ota yhteyttä.

Lue myös