Siirry pääsisältöön
Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso! Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso!

Lehdenjakajapeli

Marketing Pelit & Testit

Lähtökohta:

Medialiitto halusi tehdä yötyönä tehtävää lehdenjakajan työtä tunnetuksi. Tavoitteena oli saada erityisesti 18-30-vuotiaita potentiaalisia työntekijöitä kiinnostumaan alasta. Asiakas toivoi pelillistä ja tarinallista toteutusta, jonka parissa vietetään aikaa. Pelissä haluttiin kertoa lehdenjakajan työn hyvistä puolista: työ on liikunnallista ja itsenäistä, ja yötyö jättää päivät vapaiksi harrastuksille, opiskelulle, muille töille tai unelmille.

Ratkaisu:

Tiimimme ideoi sarjakuvamaisen pelin, jossa tavoitteena on kuljettaa paketti perille ajoissa. Tarinan päähenkilö Nina saa yllättäen tavallisesta poikkeavan tehtävän. Työvuoron aikana Nina kohtaa erilaisia haasteita, joissa hänen täytyy tehdä valintoja. Toiset valinnat edistävät ja toiset hidastavat tehtävästä suoriutumista. Taustalla on Ninan pitkään odottaman haaveen toteutuminen, jota varten hänen olisi ehdittävä aamun ensimmäiseen bussiin. Aika kuitenkin juoksee, ja unelman toteutuminen on vaakalaudallla…

Samassa pelissä monta tarinaa

Peli toteutettiin branching-menetelmällä, jossa pelin edetessä jokainen valinta synnyttää uuden haaran tarinaan. Vaihtoehtoisia tarinan kulkuja ja loppuja on useita, minkä vuoksi pelin pariin tekee mieli palata uudestaan. Tarinan hahmoja, tapahtumapaikkoja, kulkuvälineitä ja muita elementtejä ideoitiin asiakkaan kanssa workshopissa. Sen jälkeen sarjakuva piirrettiin ja kirjoitettiin vaiheittain, kunnes se lopuksi siirtyi tekniseen tuotantoon.

Ninan työvuorossa riittää vauhtia ja yllättäviä käänteitä. Tarina sekoittaa iloisesti faktaa ja fiktiota: tapahtumat ovat jopa liioitellun fiktiivisiä, mutta taustalla ja yksityiskohdissa ilmenee lehdenjakajan työn viihtyisyys.

Miten sinä selviäisit Ninan työvuorosta? Siirry peliin tästä ja kokeile!

Markkinoinnin tueksi teaser-video.

Pelin markkinoimiseksi tuotimme myös videon, joka houkuttelee kävijöitä pelin pariin.

Kiinnostaako peliprojekti? Ota yhteyttä: monica@jco.fi

Projektitiimi

Project Manager

Michael Rönnblad

Illustrator & Graphic Designer

Mats Holmberg

Mats Holmberg

3D-artist, video

Johan Österberg

Johan Österberg

Game Director, Developer

Tekstisuunnittelu

Tutustu myös näihin


Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.