Siirry pääsisältöön
Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso! Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso!

Uusi PHP-versio pitää verkkosivuston terveenä ja virkeänä 

Verkkosivuston turvallinen ja nopea käyttö edellyttää säännöllistä PHP-päivitystä.

Että mitä sanoit? Mikä himpskatti on PHP ja miten se liittyy verkkosivustooni?

PHP on avoimen lähdekoodin ohjelmistokieli, jolle suuri osa verkon sivustoista rakentuu. Esimerkiksi maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä WordPress käyttää PHP:tä. Kieli on siitä näppärä, että soveltuu erityisen hyvin dynaamisten verkkosivujen ja web-sovellusten luomiseen. On siis sangen suuret saumat, että sinunkin sivustosi taustalta löytyy tämä kirjainyhdistelmä.

Säännöllinen PHP-päivitys tärkeää

Mikään ei kuitenkaan ole pysyvää ja Internet kehittyy koko ajan. Webin pimeän puolen kulkijat keksivät uutta jäynää pahaa aavistamattomien ylläpitäjien päänmenoksi, ja kuluttajat vaativat aina vain lyhyempiä latausaikoja. Siksi myös PHP kehittyy.

Se tarkoittaa, että myös sivustosi PHP-versio pitää päivittää uuteen.

Ajattelepa näin. Me kaikki pidämme elokuvien katselemisesta, eikö? Joskus ammoisina aikoina leffoja katseltiin videovuokraamosta vuokratuilta VHS-nauhoilta. Sitten tulivat DVD:t. Nyt elokuvat pyörivät pädillä kätevästi yhdellä klikkauksella. Sama juttu on siis paketoitu uusiksi monta kertaa! 

Vain harva katsoo leffoja enää VHS-laitteilla. Se on hidasta, kömpelöä ja laatukin on sii-o-soo. Eikä nauhoja edes taida olla tarjolla, vaikka niitä haluaisi! 

Samalla tavalla sivuston PHP pitää päivittää uuteen versioon. Ihan simppeliä se ei välttämättä kuitenkaan ole – pitihän laitteisto uusia myös siinä kohtaa, kun siirryttiin videonauhoista DVD-levyihin. Sivustollesi on ehkä rakennettu toiminnallisuuksia, jotka eivät toimikaan uuden PHP-version kanssa. Nämä joudutaan rakentamaan uusiksi, mikä pitää huomioida verkkosivuston ylläpidossa niin ajallisesti kuin budjettimielessäkin.

Onko pakko jollei halua?

On, jos haluat tarjota turvallisen selauskokemuksen käyttäjillesi ja suojata sivustosi haitallisilta hyökkäyksiltä. Vanha versio PHP:stä saattaa nimittäin sisältää tunnettuja haavoittuvuuksia ja turvallisuusongelmia, joista päästään versiopäivityksen avulla. Vanhojen PHP-versioiden tuki myös päättyy jossain vaiheessa, eikä apua välttämättä ole saatavilla, jos sivustosi kohtaa teknisiä ongelmia.

Sivustollesi on myös ehkä ladattu lisäkilkkeitä, jotka toimivat vain uusimpien PHP-versioiden kanssa. Jos myyntisi on esimerkiksi kiinni yhteystietolomakkeen toimimisesta, suosittelemme pitämään niin lomakkeen kuin PHP:kin tikissä. 

Turvallisuuden ja toiminnallisuuksien pelittämisen lisäksi sivuston käyttömukavuus paranee nopeampien latausaikojen ansiosta. Kuluttajien keskittymiskyky kun on enää kultakalan luokkaa, ja jos sivun kestää latautua, palvelu haetaan muualta. Vanhalla PHP-versiolla voi siis olla suora vaikutus liikevaihtoosi!

Uuden PHP-version uudet ominaisuudet tuovat myös uusia mahdollisuuksia sivustosi toiminnallisuuksien ja ulkomuodon kehittämiseen. Kukapa ei haluaisi sikasiistiä ja toimivaa saittia!

Tärkeimmät hyödyt ajantasaisesta PHP:stä:

  1. Suojelee sivustosi tietoturvariskeiltä
  2. Parantaa sivustosi suorituskykyä
  3. Sivuston jatkokehitys on helpompaa

J&Co on täyden palvelun digitoimisto, josta saat apua myös sivustosi PHP-version päivitykseen. Versioinnin hinta riippuu sivuston laajuudesta ja sivustolle asennetuista lisäosista.

Ota yhteyttä – yhdessä luomme ratkaisuja, joilla menestyt.
monica@jco.fi / 045 651 7914

Lue myös