Siirry pääsisältöön
Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso! Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso!

Verkkokurssi sujuvasti WordPressin avulla

Pelit & Testit verkkokurssit wordpress

Kun yritys haluaa kouluttaa omaa henkilökuntaansa tai asiakkaitaan, on kätevintä tehdä se verkossa. Tai kun halutaan myydä tai jakaa koulutusta ja tietoa, on verkkokurssi usein helpoin ja kustannustehokkain tapa. Verkkokursseista käytetään myös esimerkiksi nimiä verkkovalmennus tai digitaalinen oppimisympäristö. Kaikissa niissä on kuitenkin kyse siitä, että käyttäjä voi osallistua kurssille tai koulutukseen, jonka hän suorittaa verkon välityksellä ja jonka oppimateriaalit ovat verkossa.

Netissä pidettävien koulutusten selvänä etuna on se, että samat materiaalit ja videot voivat olla tarjolla moneen kertaan ja kellon ympäri, kun perinteisessä koulutuksessa on kouluttajan oltava äänessä aina uudelleen ja uudelleen. Lisäksi verkkokursseissa voidaan käyttää ja yhdistellä tarpeen mukaan monenlaisia valmiita ja varta vasten tehtyjä uusia sisältöjä.

Verkkokoulutuksen tekeminen ei ole avaruustiedettä, eikä sinun kouluttajana tarvitse tietää tekniikasta tai koodaamisesta mitään. Hyvä julkaisualusta toimii pohjana, ja me autamme kurssin teknisessä rakentamisessa, visuaalisuudessa ja kokoamisessa.

J&Co Digital on toteuttanut asiakkailleen verkkokoulutuksia WordPress-alustalle. Koska ylläpitojärjestelmä on jo muutenkin sekä meille että asiakkaillemme tuttu, on luontevaa toimia sen kautta myös koulutuksissa. Projekteissa lähdemme yleensä liikkeelle kartoittamalla koulutusten sisällölliset tarpeet ja toiveet eri tehtävätyypeistä. Sillä perusteella voimme päättää, käytetäänkö valmista alustaa vai räätälöidäänkö kokonaan oma.

LearnDash on suosituin

WordPressin lisäosana toimiva LearnDash on luotetuin verkkokurssien rakentamistyökalu. Sitä käyttävät yhtä hyvin suuret yritykset ja yliopistot kuin monenlaiset koulutusorganisaatiot ja pienetkin yrittäjät. LearnDashin avulla onnistuu sekä kurssien pyörittäminen että myyminen. Maksutapoja työkalussa ovat PayPal, Stripe ja 2Checkout sekä WooCommercen kautta myös verkkopankkimaksaminen.

Työkalulla voidaan rakentaa ja ylläpitää tasokursseja eli omaa sisältöä eri tasoisille osallistujille. Kursseihin voidaan monipuolisella LearnDashilla liittää muun muassa läsnäoloa seuraava oppituntikello, keskustelualusta ja erilaisia kurssitodistuksia.

Tekijöiden kannalta Learndash on itsessään hyvä työkalu ja kurssien rakentaminen sen kanssa on helppoa ja loogista. Se on hyvä vaihtoehto varsinkin, kun käytetään valmiita laajoja perustoimintoja. Jos taas halutaan paljon erilaisia toiminnallisuuksia, on räätälöity kurssi parempi vaihtoehto. Niitäkin voidaan hyvin yhdistää WordPressillä tehtyihin sivustoihin.

Hyviä esimerkkejä räätälöidyistä verkkokursseista ovat Kopiostolle tehdyt kopiraittila.fi, joka sisältää toistakymmentä peliä ja erilaisia tehtäviä, sekä korkeakoulu.kopiraittila.fi, jossa opiskellaan tekijänoikeuksia moduuli kerrallaan.

Syklin verkkokurssit tehdään LearnDashilla

Suomen ympäristöopisto SYKLI on valtakunnallinen kouluttaja, jonka kanssa JCO on tehnyt Ammattilaisen Kädenjälki -sivuston ja nyt myös verkkokursseja. Ammattilaisen kädenjälki on Syklin verkkokurssipalvelu, jossa ammattilainen voi opiskella oman alansa kestävät ja vastuulliset käytännöt. Syklin projektiasiantuntija Aura Piha kertoo, että ensimmäisessä vaiheessa palveluun aukeaa Johdanto kestävään kehitykseen -kurssi sekä neljä ammattialakohtaista kurssia: Vastuullinen kaupan ala, ruokapalveluala, kiinteistönhoito ja matkailu.

– Rakensimme palvelun WordPressiin hyödyntäen LearnDash-lisäosaa. LearnDash antaa meille mahdollisuuden kehittää palveluamme lähes rajattomasti. Ensimmäisessä vaiheessa rakennamme sinne kursseja, joita opiskellaan täysin itsenäisesti. Asiakas voi ostaa kurssin verkkokaupasta, aloittaa opiskelun saman tien ja suorittaa kurssin vaikka siltä istumalta. Asiakkaan ei tarvitse missään vaiheessa keskeyttää oppimistaan ja odottaa, että kouluttaja arvioisi hänen suorituksiaan, Aura Piha kertoo.

– Ylipäänsä oppimisessa, mutta erityisesti verkossa tapahtuvassa oppimisessa, yksi tärkeimpiä asioita on palautteen saaminen. Siihen olemme panostaneet Ammattilaisen kädenjäljessä.

LearnDash mahdollistaa hyvin monenlaiset ratkaisut ja joskus ratkaisun valitseminen on vaikeaa. Olemme pyrkineet tekemään sellaisia valintoja, jotka tekevät oppimisen mahdollisimman sujuvaksi.

Aura Pihan mukaan projektia tehdessä on yhdessä tekemällä opittu paljon LearnDashin mahdollisuuksista. – Yhteistyö JCO:n kanssa on sujunut erittäin hyvin.

Lue myös:

Kysmyksiä ja vastauksia WordPressista

Näin verkkopalvelun rakentaminen etenee

Verkkosivun julkaisun tarkistuslista – 14 tärkeää vaihetta

Lue myös