Siirry pääsisältöön

Tarinakokemuksella jäät asiakkaan sydämeen

Olipa kerran...

…brändi joka ei herättänyt tunteita. Asiakkaat eivät pysähtyneet yrityksen viestin äärelle.
Kilpailussa menestyminen oli vaikeaa, vaikka tuote oli kunnossa. Yritykseltä puuttui erottuva tarina, jonka äärellä asiakkaat viihtyisivät.

Sen pituinen se. Tämä tarina oli tämän yrityksen loppu.
Onneksi tämän esimerkin ei tarvitse olla sinun yrityksesi tarina.

Mainokset tulevat ja menevät, mutta tarinoiden parissa vietetään aikaa. Tarinallistamalla luot erottuvan, vaikuttavan ja myyviä muistijälkiä jättävän kokemuksen.


Tarina tarvitsee näyttävän visuaalisen toteutuksen. Tarinallistamisen edelläkävijä Tarinakone Oy:n Anne Kalliomäki ja J&Co Digitalin luova tiimi luovat sinulle tarinan ja sitä toteuttavan  visuaalisen suunnitelman. Toteutukseen on mahdollista hakea Innovaatioseteliä.

  • Yli 100 yritysten ydintarinaa
  • Satoja tarinallistamisen koulutuksia
  • Yli 15 vuotta tarinatyötä
  • 15 vuotta luovaa suunnittelua
  • Kymmeniä kuvituksia ja animaatioita
  • Satoja digitaalisia toteutuksia

Näin tehdään tarinakokemus

Tarinaprojektin tavoitteet ja lopullinen sisältö määritellään yhdessä. Lopputuloksena syntyy ydintarina ja sitä toteuttava konsepti, joka voi olla esim. kuvitus, hahmo, maskotti, peli-idea, mainoskampanja tai interaktiivinen esite. Tavoitteena on luoda pitkäikäinen tarina, joka voi saada monenlaisia toteutuksia. Projektiin sisältyy aina seuraavat vaiheet:

Stooripuu –  tarinaelementtien tunnistaminen 

Tunnistamme liiketoiminta-, asiakas-, ja arvolähtöisesti  yrityksesi aidot tarinaelementit. 

Ydintarina – elämyksellisen ydintarinan kirjoittaminen

Tarinallistaja kirjoittaa pajan pohjalta yrityksesi toimintaa elämyksellistävän ydintarinan. Tarinaan tehdään yhdessä tarvittavat korjaukset, kunnes se on valmis. 

Luova suunnittelu – ydintarinan käyttöönotto  

Luova tiimimme suunnittelee konseptin, joka toteuttaa ydintarinaasi. 

Konsepti – toteutukseen valmis visuaalinen suunnitelma

Konsepti on visuaalinen suunnitelma, joka voi olla esimerkiksi kuvitus, hahmo, maskotti, peli-idea, mainoskampanja tai interaktiivinen esite. 

Projektin hinta on 5 900 € + alv 24 %. Matkailualan yritykset ja muut kansainvälistä liiketoimintaa harjoittavat yritykset voivat tietyin edellytyksin hakea projektille innovaatioseteliä, jolloin rahoitus parhaimmillaan kattaa kaikki kulut. Autamme mielellämme hakemuksen laatimisessa.

Esimerkkejä tarinallisista toteutuksista

Monissa yrityksissä on jo valmiina esim. yrityksen perustamiseen, sijaintiin tai omistajiin liittyviä tarinan aineksia, joiden hyödyntämistä on monesti ajateltu ja ehkä tehtykin, mutta asiat ovat jääneet puolitiehen. Joissakin yrityksissä taas on pohdittu, mikä ihme voisi olla meidän tarina. Toiset eivät ole koskaan miettineet asiaa, mutta ajatus kiehtoo. Niin tai näin, tarinakokemus on mahdollista ja se kannattaa toteuttaa!

J&Co Digital on tuottanut tarinoita kuvituksien, pelien ja animaatioiden muodossa niin pienen mittakaavan tarpeisiin kuin laajoihin kokonaisuuksiin:

Lehdenjakajapeli – tarinallinen toteutus rekrytoinnissa

Tule töihin lehdenjakajaksi! Lehdenjakajapeli on sarjakuvan muotoon toteutettu peli, jossa tavoitteena on kuljettaa paketti perille ajoissa. Lehdenjakaja Ninan yövuorosta kertova tarina on seikkailu, jossa ei vauhtia ja yllätyksiä puutu. Pelin päätteeksi voi hakea Medialiitolta lehdenjakajan töitä.

Sirkus Finlandia – 15 sekuntia tarinaa videolla kutsuu sirkukseen

Tervetuloa sirkukseen! Sirkus Finlandian verkkosivuilla, televisiomainoksissa ja printtimateriaaleissa elää kokonainen tarinamaailma täynnä hassutuksia, taikoja ja kimalletta. Mikroanimaatiot, vintage-henkiset kuvitukset ja toilailevat pellet virittävät katsojan sirkustunnelmaan ja lippukauppaan.

Tarinakone on tuottanut yrityksille ydintarinoita ja tarinallistamiseen liittyviä suunnitelmia jo 15 vuoden ajan.

EduGems Oy  – tarinallistaminen koulutusviennin kilpailuetuna 

Kansainvälisiä tiedeleirejä ja verkkokursseja tarjoavalle EduGems Oy:lle Innovaatioseteli mahdollisti yhteistyön tarinallistajan kanssa. Yritykselle laadittiin ydintarina ja kurssin tarinalähtöinen suunnitelma. Ensimmäinen toteutus oli yrityksen hahmon Gem-pöllön luominen sekä tarinavideo. 

”Anne is skillful, enthusiastic story developer, who helps your company with a holistic touch. She has been a great help forEduGems in our early stages. I (we) can 100% recommend her services for other companies.”

Marianne Juntunen
Founder at EduGems Oy

Havuka Oy – tarinallistaminen vauhdittaa kauppaa 

Havuka Oy tekee kuusenpihkavoiteita, jotka perustuvat Elias Lönnrotin resepteihin. Tarinallistamalla saatiin markkinointiin ja myyntiin vahvempaa punaista lankaa.  Asiakkaille luotiin tarinakokemus, joka pärjää kilpailussa myös kansainvälisesti. Ydintarinan valmistumisen jälkeen tehtiin pienet tarinat tuotteille verkkokaupassa.

”Anne ja Tarinakoneen Tarinalammas herätti HAVUKA tuotteemme ja yrityksemme eloon tarinan avulla. Olemme suositelleet jo monelle yhteistyökumppanillemme ja olemme todella tyytyväisiä hyvään henkilökohtaiseen palveluun.”

Timo Tynys
Toimitusjohtaja, Havuka Oy

Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä, millainen tarinakokemus tuo teille kilpailuetua ja lisää sitoutuneita asiakkaita!

Anne Kalliomäki

Tarinallistaja
Tarinakone Oy

anne@tarinakone.fi

www.tarinakone.fi

Larissa Rima

Markkinoinnin ja viestinnän konsultti
J&Co Digital

larissa@jco.fi

www.jco.fi

Ota yhteyttä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.