

Pelillistäminen vahvistaa digistrategiaasi ja sitouttaa kohderyhmän
Pelit ja e-learning
Pelillistäminen tarkoittaa pelien ja pelimekaniikkojen käyttöä ei-pelillisissä ympäristöissä. Pelillistämisessä hyödynnetään pelillisiä elementtejä, kuten pisteitä, saavutuksia, sattumanvaraisuuksia ja kilpailua.
Esimerkiksi terveydenhuollossa se voi tarkoittaa sovelluksia, jotka tarjoavat palkintoja ja seurantaa liikunnasta tai ruokailutottumuksista. Opiskelussa kyseessä voi olla interaktiiviset oppimispelit, jotka tekevät oppimisesta hauskempaa ja motivoivampaa.
Pelisuunnittelua yli 15-vuoden kokemuksella
Pelit, pelaaminen ja pelillistäminen ovat meille J&Co:lla intohimo sekä inspiraation lähde. Siksi olemmekin erityisen innolla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa niitä. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet erilaisia oppimisympäristöjä sekä pelejä markkinointikampanjoihin jo yli 15 vuoden ajan, joten meillä on paljon kokemusta erilaisista konsepteista. Tiedämme, mikä toimii ja miten tavoitteet voidaan saavuttaa.
Jutellaanko peleistä?

Esimerkki oppimispelistä, jonka toteutimme Kopiostolle
Kopiraittilan koulu on kaksikielinen virtuaalinen koulu, jossa on omat luokat jokaiselle ikäryhmälle sekä omat tilat opettajille. Koulussa on runsaasti erilaista materiaalia opetuksen tueksi, muun muassa 20 erilaista peliä, muistilistoja, tehtäviä ja paljon muuta.
Suunnittelemme ja toteutamme monipuolisia digitaalisia pelejä eri käyttötarkoituksiin
JQUEST™-pelialustamme mahdollistaa tehokkaan pelikehityksen valmiiden toiminnallisuuksien ja työkalujen avulla. Alusta on myös yhteensopiva JCORE®-WordPress teeman kanssa, jolloin pelin saa osaksi verkkosivustoa ja esim pelin sisältöä voidaan muokata WordPressissä. Kyseessä voi olla yksinkertainen tietovisa, onnenpyörä, muistipeli tai laajempi räätälöity pelillinen ratkaisu. Peli voidaan toteuttaa web-sovelluksena selainympäristöön tai natiivisovelluksena.
Peli soveltuu esimerkiksi:
- opetukseen
- markkinointiin
- viestintään
- vahvistamaan verkkosivun tavoitteita
- rekrytointiin
- viihdyttämiseen
Pelillistä tavoitteesi!

Näin peliprojekti etenee:
1. Pelin tavoite ja formaatti
Keskustellaan yhdessä pelin tavoitteesta ja kohderyhmästä.
Ehdotamme sopivaa peliformaattia ja annamme toteutuksesta kustannusarvion.
Voimme hyödyntää valmiita pelimoduuleja tai luoda täysin räätälöidyn pelillisen alustan (esim Kopiraittilan koulu).
Kick-off voidaan vaikka järjestää meillä luovassa ympäristössä Billnäsin ruukkialueella!
2. Tarinallistaminen ja käsikirjoitus
Kaikki alkaa tarinasta, joka ohjaa pelin suunnittelua. Teemme yhdessä pelillesi tunteita herättävän tarinan, joka tukee tavoitteitasi. Pelin tarinan muotoilussa saat avuksesi Suomen kokeneimman tarinallistajan, Anne Kalliomäen Tarinakone Oy:sta.
3. Käyttöliittymä ja visuaalinen ilme
Suunnittelemme miten peliä pelataan ja miltä se näyttää.
Pelejä suunnitellessa otetaan käyttöön tuttuja pelielementtejä, kuten pisteiden kerääminen, tasohyppelyt ja virtuaaliset palkinnot. Myös pelin äänimaailma suunnitellaan. Tässä vaiheessa luomme pelistä prototyypin, jota voi testata ennen varsinaisen teknisen työn alkamista.
4. Pelin tekninen toteutus
Peli voidaan toteuttaa osaksi verkkosivua, omana web-sovelluksena tai natiivisovelluksena.
Tutustu kirjoituksiimme pelillistämisestä.

Ota yhteyttä!
Tarvitsetko apua verkkopalveluiden suunnitteluun ja toteuttamiseen tai onko mielessäsi jokin pelillinen toteutus? Odotamme innolla yhteydenottoasi!
Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.