Hoppa till sidans innehåll

Daphnes resor – Ett pedagogiskt äventyrsspel

3D

Källan till spelet är författaren Göran Schildts kärlek till den grekiska historien

Daphne var författaren Göran Schildts segelbåt, på vilken han uppfyllde sin dröm och seglade till Medelhavet i 1948. Senare bosatte sig Schildt med sin fru Christine på ön Leros, i Grekland. Han var passionerad för Grekland och dess historia och skrev många böcker om sina resor på Daphne. En av de grundläggande uppgifterna för Christine och Göran Schildts stiftelse är att främja kulturella förbindelser mellan Finland och Grekland. Stiftelsen såg att gamification är det bästa sättet att förmedla Görans äventyr runt Medelhavet och hans kärlek till den grekiska kulturen till kommande generationer.

Villa Skeppet i Ekenäs är ett hus ritat av Alvar Aalto, som han ritade åt sin vän Göran Schildt, för att få honom och flytta tillbaka till Finland. Familjen Schildt bodde både i Leros och Ekenäs. Författarens bostad ägs nuförtiden av stiftelsen. Guidade turer låter dig lära känna Aaltos arkitektur och atmosfären i Medelhavet.

Antikens historia introduceras för skolbarn via spelet

Christine och Göran Schildts stiftelse ville bygga ett pedagogiskt onlinespel som lämpar sig att användas som kompletterande läromedel i studieenheter om antikens historia för klasserna 4-6. Huvudmålet var att illustrera hur antikens historia fortfarande är synlig i samhället. Gamification valdes som metod, för att lära sig om viktiga teman skulle vara roligt, enkelt och intressant för skolbarn. Spelet är designat för att spelas på en surfplatta eller dator.

En historisk resa till historiska platser

Spelet börjar i Daphnes hytt, där Göran Schildt pratar med spelaren via sin loggbok. Han lånar ut sin segelbåt Daphne, så att spelaren kan ha ett äventyr i Medelhavet, precis som han gjorde förr i tiden.

Pythia, antikens mest kända orakel, leder spelaren genom att segla från en medelhavsstad till en annan. På vägen lär sig spelaren om platserna och svarar på frågor angpende antikens historia. Vid rätt svar avancerar spelaren och samlar på sig samma föremål som Göran Schildt samlat på sig från sina resor i Grekland. Dessa föremål finns just nu utställda på Villa Skeppet. Målet är att nå hamnen i Leros, som kan nås genom att lösa gåtan. Efter att ha nått Leros har Daphne kommit hem.

Planering av spelet började med en gemensam brainstorming med Christine och Göran Schildts stiftelse. Utifrån workshopen skisserades spelets gång, varefter stiftelsens verkställande direktör, Jennifer Dahlbäck, skrev manuset till spelet.

Pelin suunnittelu aloitettiin yhteisellä ideoinnilla Christine ja Göran Schildtin säätiön kanssa. Työpajan pohjalta hahmotettiin pelin kulkua jonka jälkeen säätiön toiminnanjohtaja Jennifer Dahlbäck kirjoitti pelin käsikirjoituksen.

Projektteam

anne malmström

Anne Malmström

Project Manager

Michael Rönnblad

Illustrator & Graphic Designer

Mats Holmberg

Mats Holmberg

3D-artist

Johan Österberg

Johan Österberg

Game Director, Developer

Kolla också dessa


Begär ett erbjudande

Fyll i uppgifterna så återkommer vi med ett förslag.

ERBJUDANDET INKLUDERAR:

  • En kostnadsuppskattning och en exakt uppdelning av arbetsbelastningen
  • Ett schema som ger riktning
  • En beskrivning av projektets olika faser
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Den här webbplatsen är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.