Hoppa till sidans innehåll
Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso! Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso!

Raseborgs stads nya hemsidor

Design wordpress

Utgångsläge:

År 2009 slogs Ekenäs, Karis och Pojo samman och bildade Raseborg – den till ytan största staden i Nyland. När staden fyllde 10 år beslöt man sig att förnya hemsidorna. Samtidigt ville man förbättra webbplatsens innehåll och användbarhet samt tillgänglighet för alla målgrupper.

Lösning:

Vi förnyade både stadens officiella webbplats raseborg.fi och webbplatsen visitraseborg.com för turistminnehåll för att matcha den nya visuella identiteten. Målet var att förbättra webbplatsernas användbarhet och att bygga dem på WordPress-plattformen.

Det var viktigt att designa webbplatserna med en tydlig struktur, som fungerar på alla slutenheter och som är lättillgängliga för alla målgrupper. En viktig faktor i projektet var inte bara att förbättra användarupplevelsen, utan också att göra innehållshanteringen enklare, eftersom sajterna uppdateras av flera och personer och nytt innehåll ofta publiceras.

Vid planeringen av offentlig service fokuserade vi utöver tydlighet även på tillgänglighet. Tillgängligheten till onlinetjänster innebär att webbplatserna och dess innehåll är sådana att vem som helst kan använda dem och förstå dess innehåll.

Enligt direktiven ska det i planeringen av digitala tjänster användas praxis, teknologier och metoder, vilka säkrar användningen av tjänsterna på olika slutenheter och med olika hjälpmedel. Ett exempel på tillgänglighet är att du kan navigera på webbplatsen med tangentbordet utan att använda musen. Navigeringsmenyn fungerar enligt standarderna genom att ”tabba” och du kan även använda piltangenterna på tangentbordet.

Under det omfattande projektet byggdes både webbplatserna raseborg.fi och raseborg.com samt språkversioner som informativa och attraktiva helheter med en logisk och tydlig struktur och är dessutom lätta att använda och uppdatera. Planeringen och genomförandet av projektet gjordes tillsammans och i gott samarbete med kunden, vilket alltid är viktigt för oss. Tillsammans fortsätter även utvecklingsarbetet av webbplatserna. Att skapa webbplatser för vår hemstad har varit en stor ära för oss som Raseborgare. Därför har detta projekt från första början gjorts med särskild omsorg och kärlek.

Teamet

Emilia Etzell

Emilia Etzell

Projektledare

Hilkka Kandelin

Hilkka Kandelin

Projektledare

Daniel Kouvo

Daniel Kouvo

Developer

Niklas Schönberg

Niklas Schönberg

Developer

Johan Österberg

Johan Österberg

Developer

Juha Javanainen

Juha Javanainen

Developer

Blev du intresserad?

Har ni liknande behov? Ta kontakt så diskuterar vi vidare!

Monica Javanainen toimitusjohtaja

Monica Javanainen
045 651 7914
monica@jco.fi
Boka en 30 min tid från kalendern

Bekanta dig även med dessa


Är vi din nya digitalbyrå?

Vi ser fram emot att höra från dig!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Den här webbplatsen är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.