Hälsokontroll från en webb-butik

Puhti
Työt / Puhti
Project:

Puhti

Client:

Puhti Lab Oy

Bakgrund

Puhti är en tjänst från vilken laboratorietester kan beställas utan läkarremiss. Kunden köper det testpaket hen vill ha och bokar en tid i laboratoriet, som finns på 27 orter. Efter besöket, kommer resultaten  och rekommendationerna som gjorts utifrån dem, att inkluderas i avsnittet Oma Puhti (Min Puhti). Med Puhti kan kunden enkelt få en bra bild av sitt eget hälsotillstånd, sätta upp mål och sedan göra rätt val utifrån instruktionerna.

 

Vår uppgift

Vår uppgift var att bygga www.puhti.fi-webbplatsen och webb-butiken med alla funktionaliteter baserade på de av Kisko Labs konstruerade skisserna och prototyperna samt det innehåll som producerats av kunden. På webbplatsen presenteras tjänsten och alla dess produkter samt var laboratorietester kan tas. Resultaten kan också ses i tjänsten. Med andra ord, servicebanan måste vara tydlig och enkel: produktpaketet köps i webb-butiken, efter betalning bokas en tid i önskat laboratorium och resultaten ses i Min Puhti-tjänst som förverkligats av Kisko Labs.

 

Så här gjorde vi

Vi tog tag i projektet och hela samarbetet med iver, eftersom en helt ny typ av tjänst ger konsumenterna en intressant och användbar kanal för att ta hand om sin egen hälsa. Vi kände till utmaningarna: hur man bygger en webb-butik vars produkter skiljer sig från traditionella produkter, och hur man får butiken att fungera sömlöst med en dashboard, designad av Kisko, som förmedlar information om kunden och laboratorier. Det var mycket viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt dataskyddsfrågor, eftersom kundens personuppgifter behandlas i samband med beställningen. Vi implementerade webbplatsen och webb-butiken på WordPress- och WooCommerce-plattformerna.

Puhti är ett bra exempel på en tjänst som byggts i samarbete. Vid sidan av oss och Kisko, hade kunden en stor roll, och de var entusiastiskt involverade i alla skeden. På detta sätt genomfördes det krävande projektet med hög kvalitet och enligt tidsplanen.

 

Om samarbetet

Jani Uljas

Puhti Lab Oy

Många faktorer påverkar hur energiska vi är i vardagen eller när vi sportar och hur vår hälsa kommer att bli i framtiden. En Puhti-hälsokontroll är ett bra sätt att ta reda på vad din kropp klarar och vad du ska underhålla i din hälsa. Laboratorietester kan användas för att ta reda på mer än 30 olika indikatorer som beskriver tillståndet i kroppen. Vi anser inte att det måste vara svårt att tolka resultaten. Vi gjorde resultatrapporten tydlig och lättläst och vi berättar också vad de olika värdena innebär.

JCO gick modigt med för att genomföra ett projekt där tillförlitlighet är i nyckelposition. Vid försäljning av laboratorietjänster är det viktigt att webbtjänsten fungerar smidigt och att alla detaljer är i ordning – precis som vid analys av laboratorieresultat. JCO ansvarade för att bygga webb-butiken, vilket krävde en hel del ändringar av standardfunktionerna i det valda systemet. Vi lyckades bra!

Tjänsten publicerades med stolthet och visshet om att allt har gjorts noggrant. Samarbetet har sedan offentliggörandet fortsatt med avseende på underhåll och vidareutveckling av tjänsten. JCO har flexibelt modifierat kommunikations- och driftsmodellen för att passa in även i denna fas av tjänsteutveckling. Resurserna har ökats närhelst det funnits behov för det.

 

Vårt team

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

+358 40 912 2780

Emilia Etzell

Head of Projects & Partner

Emilia on tech-savvy-projektipäällikkö, joka vaihtaa lennossa tehtävästä toiseen. Hän kuunteli yrittäjäkurssilla Monican luentoa ja päätti, että tuohon yritykseen haluan töihin!

Johan Österberg

Developer

Johan Österberg

Developer

Johan on monipuolisten tehtävien parissa viihtyvä taitava devaaja. Hän harrastaa frisbeegolfia ja tietokonepelejä, viihtyy luonnossa ja vaeltaa mielellään Lapissa.

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel Kouvo

Developer & Partner

Daniel on monitaitoinen devaaja. Hän rakastaa ongelmien ratkaisemista, ottaa valokuvia ja tekee musiikkia. Luonnossa perheen kanssa viihtyvä Daniel tunnetaan myös musiikistaan nimellä Daniel Ascot.

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

+358405140167

Juha Javanainen

CTO & Founder, Developer

Juha on JCO Digitalin perustaja. Tekninen suunnittelu ja ohjelmointi ovat hänen alaansa. Vapaa-ajallaan hän viihtyy golfkentällä, merellä tai musiikin parissa.

Vill du ha en offert?

Fyll i dina uppgifter och vi återkommer med ett förslag.

OFFERTEN INNEHÅLLER:

  • Kostnadsförslag och en detaljerad arbetsspecifikation
  • Preliminär tidtabell
  • Beskrivning av projektets olika skeden