Siirry pääsisältöön
Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso! Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso!

METSTA – ilmeen ja verkkosivuston uudistus

Design wordpress

Lähtökohta:

METSTA, eli Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys ry, vastaa teknologiateollisuuteen kuuluvien kone- ja metallituoteteollisuuden, metallien jalostuksen, talotekniikan sekä energianhallinnan eurooppalaisesta ja kansainvälisestä sekä kansallisesta standardisoinnista. METSTA:n tarpeena oli ilmeensä päivittäminen ja verkkopalvelun modernisoiminen. Myös sivuston alusta oli tarpeen uusia, jotta sivustosta tulisi helpommin päivitettävä ja Metstan viestintätarpeita paremmin palveleva.

Ratkaisu:

METSTA:n graafinen tunnus oli kaksivärinen ja vaati yksinkertaistamista. Tunnuksen väritys uudistettiin ja samalla sille luotiin graafinen ohjeisto, jotta tunnuksen käyttö ja visuaalinen viestintä olisivat mahdollisimman yhdenmukaisia ja tunnistettavia. Graafisen ohjeiston tarkoituksena on myös helpottaa organisaation sisäistä toimintaa vähentämällä viestintään liittyviin valintoihin käytettävää aikaa ja energiaa.

Sivujen visuaalinen ilme uudistettiin tukemaan tehokasta tiedon organisointia. Tuhannet standardit ja päätökset ovat viidakko, josta viestiminen on aina haaste, ja tähän haasteeseen vastaaminen oli sivustouudistuksen tärkein päämäärä. Päätason osiot saivat väritunnisteet ja kuvamaailma valittiin viemään ajatukset oikealle alalle. Sivuista tehtiin itsestäänselvästi mobiiliystävälliset sekä saavutettavat jo voimaan astuvan Euroopan yhteisön lainsäädännön takia.

JCO:n kanssa oli helppoa laittaa sivut uuteen uskoon. Saimme yhdessä hyvin vähällä vaivalla hahmoteltua sivuston rakenteen, joka selkeytti omaa viestiämme ja ulkoasuamme sekä toi miellyttävän ja visuaalisesti näyttävän käyttäjäkokemuksen sivuilla vieraileville. Oma näkemyksemmekin sivujen sisällöstä ja ulkoasusta tarkentui osin vasta projektin edetessä, mutta onneksi JCO:lta löytyi aina ratkaisuja toiveidemme toteuttamiseen. Näistä sivuista voimme olla ylpeitä!

MIKA VARTIAINEN, ASIANTUNTIJA, DI, METSTA

Tutustu myös näihin


Digitaalista päänsärkyä vai intohimoa menestykseen?
Ota yhteyttä, niin autamme sinua.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.