Siirry pääsisältöön
Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso! Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso!

Mitä pelillistäminen on?

pelit & testit

Järjestimme aamiaistapahtuman Svenska Teaternilla, jossa puhuttiin siitä, mitä pelillistäminen on ja esiteltiin muutamia projekteja. Paikalla oli myös Hämeen TE-toimiston tiimi, joka on yhteistyössä kanssamme pelillistänyt liiketoimintasuunnitelman laatimisen. Kuulimme konkreettisen esimerkin siitä, miten pelillistämisen prosessi etenee. Kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille!

Tässä kiteytettynä aamun opit:

Mitä pelillistäminen on

Pelillistämisessä hyödynnetään tunnistettuja pelimekanismeja, jotka tarjoavat tapoja osallistaa ja motivoida. Pelimekanismi tai niiden yhdistelmä valitaan tavoitteen ja kohderyhmän mukaan.

Esimerkkejä pelimekanismeista:

Pelillistämisessä hyödynnetään ihmisten sisäänrakennettua halua kilpailla, asettaa tavoitteita ja kokea onnistumisen iloa. Tällä metodilla lähes mikä tahansa toiminta voidaan muuttaa pelinomaiseksi kokemukseksi, olipa kyse sitten tuotteista, työtehtävistä, oppimisesta tai arjen askareista.

Ketä halutaan tavoittaa ja mitkä triggeröi heitä

Eri henkilöillä on eri motiivit pelaamiseen. Kun pelillistämistä lähdetään suunnittelemaan on hyvä määritellä kohderyhmä ihan perinteisin metodein esim ikä, kiinnostuksen kohteet jne mutta myös vielä syvemmin.

Voimme käyttää hyödyksi vaikkapa Richard Bartlen neljää pelaaja-arkkityyppiä:

Achiever – suorittaja
Socialiser – sosiaalinen pelaaja
Explorer – tutkimusmatkailija
Killer – kilpailja

Pelillistäminen tarjoaa monipuolisen ja innostavan lähestymistavan liiketoiminnan kehittämiseen ja markkinointiin. Se ei ainoastaan sitouta ja motivoi ihmisiä, vaan myös mahdollistaa syvemmän vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden rakentamisen asiakkaiden kanssa.

JQUEST™-pelialustamme mahdollistaa tehokkaan pelikehityksen valmiiden toiminnallisuuksien ja työkalujen avulla. JQUEST on yhteensopiva WordPressin kanssa, jolloin pelin saa osaksi verkkosivustoa. Kyseessä voi olla yksinkertainen tietovisa, onnenpyörä, muistipeli tai laajempi räätälöity pelillinen ratkaisu.

Esimerkki JQUEST:lla toteutetusta quizz-pelistä. Testaa!

JQUEST™ Quizz:

Kiinnotuistko Quizz-pelistä tai onko mielessä jokin muu pelillinen idea?

Lue myös