Siirry pääsisältöön
Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso! Näin saat kuviin lisätietoja helposti - Katso!

Näin verkkosivun rakentaminen etenee kanssamme

Tech wordpress

Verkkosivujen uudistus on prosessi, jonka jokaisesta vaiheesta pidämme hyvää huolta. Näin se etenee:

1. Käynnistyspalaveri – kick-off

Kick-offissa käydään yhdessä läpi uuden palvelun rakenne, sisällölliset tavoitteet ja toiminnallisuudet sekä toiveet palvelun ulkoasusta ja äänensävystä. Samalla kartoitetaan myös tarpeet visuaalisen identiteetin päivitykselle tai uuden yrityksen brändimateriaaleille. Lisäksi käydään läpi projektinhallintatyökalut sekä sovitaan aikataulusta ja käytännöistä. Palaveri kestää projektin laajuudesta riippuen 1-3 tuntia.

2. Rautalankamalli

Käynnistyspalaverin perusteella luomme interaktiivisen rautalankamallin (prototyyppi), jonka avulla hahmotetaan sivuston rakenne, eri sivutyypit ja toiminnallisuudet. Rautalankamallin suunnittelu ennen varsinaisen teknisen toteutuksen aloittamista varmistaa toimivan käyttöliittymän ja toimii pohjana graafiselle suunnittelulle. Palvelu suunnitellaan responsiiviseksi (toimii kaikilla päätelaitteilla) ja hakukoneystävälliseksi. Myös saavutettavuussuositukset huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa.

3. Tekstit

Samaan aikaan rautalankamallin kanssa luodaan myös sivuston sisällöt ja tekstit, joista huolehtii J&Co:n content designer / copywriter. Teksti tehdään hakukoneystävälliseksi, jotta sivu löytyy hyvin Googlesta. Jos asiakas tuottaa itse sisällön, voimme opastaa miten kirjoitetaan Google-optimoitua sisältöä. Sisältösuunnittelussa huomioidaan myös sivuston tavoitteet niin, että käynti ohjaa esimerkiksi yhteydenottoon, sähköpostilistalle liittymiseen tai myyntiin verkkokaupassa.

4. Visuaalisuus

Kun verkkopalvelun rakenne on selvillä, jatketaan visuaalisella ilmeellä. Tavoitteena on luoda sivut jotka ovat esteettiset, helppokäyttöiset ja toimivat linjassa muun brändiviestinnän kanssa. Saitin yleisilmeeseen saadaan eloa hyvillä kuvilla mutta myös mikroanimaatioilla tai pienillä videoilla tai 3D-visualisoinneilla.

5. Tekninen toteutus

Verkkopalvelu toteutetaan responsiivisesti kehittämämme JCORE-teeman päälle, joka on rakennettu WordPress-standardien mukaan. Teema on hyvin dokumentoitu ja tukee mm. Gutenbergiä, WooCommercea ja LearnDash -kurssialustaa. Teeman yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on helppokäyttöisyys, jossa olemme eritysesti ottaneet huomioon sisällöntuottajan tarpeet.

6. Testaus ja julkaisu

Ennen käyttöönottoa palvelu testataan eri selaimilla ja päätelaitteilla. Samalla käydään läpi, että kuvat ja tekstit ovat oikeita, linkit toimivat ja analytiikka toimii.

7. Tuki ja jatkokehitys

Asiakkaalle järjestetään tarvittaessa WordPress-koulutus ja päivityksistä annetaan myös kirjalliset ohjeet. Kun sivusto on julkaistu, autamme mielellämme sen lanseerauksessa ja markkinoinnissa sekä organisaation sisällä että kohderyhmän keskuudessa. Tarjoamme myös asiantuntijapalveluitamme palvelupaketin muodossa, joka sisältää kiinteän tuntimäärän kuukaudessa, jota voidaan käyttää verkkosivun jatkokehittämiselle tai markkinointiin.

Haluatko verkkosivut, jotka näyttävät hyvältä, toimivat selkeästi ja ovat helposti ylläpidettävissä? Autamme mielellämme! Ota heti yhteyttä niin saadaan projekti nopeasti käyntiin!

Lue myös:

Verkkosivun julkaisun tarkistuslista – 14 tärkeää vaihetta

7 syytä satsata verkkosivujen tekstisisältöön

Lue myös