Siirry pääsisältöön

Näin verkkopalvelun rakentaminen etenee kanssamme

Tech wordpress

Verkkosivujen uudistus on prosessi, jonka jokaisesta vaiheesta pidämme hyvää huolta.

1. Käynnistyspalaveri

Käynnistyspalaverissa käydään yhdessä läpi uuden palvelun rakenne, sisällölliset tavoitteet ja toiminnallisuudet sekä toiveet palvelun ulkoasusta ja äänensävystä. Siinä myös kartoitetaan myös tarpeet visuaalisen identiteetin päivitykselle tai uuden yrityksen brändimateriaaleille. Tässä vaiheessa käydään myös läpi verkkopalvelun sisällölliset tarpeet, esimerkiksi tekstit, kuvat, videot ja animaatiot. Käynnistyspalaverissa käydään myös läpi projektinhallintatyökalut ja sovitaan aikataulusta ja käytännöistä.

2. Rautalankamalli

Käynnistyspalaverin perusteella luomme interaktiivisen rautalankamallin (prototyyppi), jonka avulla hahmotetaan sivuston rakenne, eri sivutyypit ja toiminnallisuudet. Rautalankamallin suunnittelu ennen varsinaisen teknisen toteutuksen aloittamista varmistaa toimivan käyttöliittymän ja toimii pohjana graafiselle suunnittelulle. Palvelu suunnitellaan responsiiviseksi (toimii kaikilla päätelaitteilla) ja hakukoneystävälliseksi.

3. Tekstit

Samaan aikaan rautalankamallin kanssa luodaan myös sivuston sisällöt ja tekstit, joista huolehtii J&Co:n content designer / copywriter. Teksti tehdään hakukoneystävälliseksi, jotta sivu löytyy hyvin Googlesta. Jos asiakas tuottaa itse sisällön, voimme opastaa miten kirjoitetaan Google-optimoitua sisältöä. Sisältösuunnittelussa huomioidaan myös sivuston tavoitteet niin, että käynti ohjaa esimerkiksi yhteydenottoon, sähköpostilistalle liittymiseen tai myyntiin verkkokaupassa.

4. Visuaalisuus

Kun verkkopalvelun rakenne on selvillä, jatketaan visuaalisella ilmeellä. Tavoitteena on luoda sivut jotka ovat esteettiset, helppokäyttöiset ja toimivat linjassa muun brändiviestinnän kanssa. Saitin yleisilmeeseen saadaan eloa hyvillä kuvilla mutta myös mikroanimaatioilla tai pienillä videoilla.

5. Tekninen toteutus

Verkkopalvelu toteutetaan responsiivisesti WordPress-alustalle. Työstä huolehtii vähintään kaksi ohjelmoijaa ja se aloitetaan kehitysympäristön luomisella. WordPress mahdollistaa eri tasoisten käyttäjäprofilien luomisen, sisällönhallintatyökalun kielen valinnan sekä monipuolisen editointityökalun (tekstin editointi, kuvien ja videoiden lisääminen, lomakkeiden lisääminen sivuille). Tekniseen toteutukseen sisältyy esim. sivupohjien ohjelmointityö, lomakkeiden teko, ajankohtaista-osio (blogi) ja verkkokaupan integrointi (WooCommerce), kieliversiot, mobiilioptimointi, hakukoneoptimointi, testaus eri päätelaitteilla ja selaimilla, SSL-suojan asennus (https) ja Google Analytics -integraatio.

6. Testaus ja julkaisu

Ennen käyttöönottoa palvelu testataan eri selaimilla ja päätelaitteilla. Samalla käydään läpi, että kuvat ja tekstit ovat oikeita, linkit toimivat ja analytiikka toimii.

7. Tuki ja jatkokehitys

Asiakkaalle järjestetään tarvittaessa WordPress-koulutus ja päivityksistä annetaan myös kirjalliset ohjeet. Kun sivusto on julkaistu, autamme mielellämme sen lanseerauksessa ja markkinoinnissa sekä organisaation sisällä että kohderyhmän keskuudessa. Kävijämäärien seuranta auttaa kehittämään sivustoa, joten prosessia kannattaa lanseerauksen jälkeen jatkaa ja pitää yllä.

Haluatko verkkosivut, jotka näyttävät hyvältä, toimivat selkeästi ja ovat helposti ylläpidettävissä? Autamme mielellämme! Ota heti yhteyttä niin saadaan projekti nopeasti käyntiin!

Toivottavasti pidit artikkelista! Artikkelin saa mielellään jakaa somessa,
ja muistathan seurata menojamme InstagramissaFacebookissa ja Twitterissä.

Lue myös:

Verkkosivun julkaisun tarkistuslista – 14 tärkeää vaihetta

7 syytä satsata verkkosivujen tekstisisältöön

Lue myös